BİGA İDRİSKORU İBRAHİM AYDIN OKULU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

BİGA İDRİSKORU İBRAHİM AYDIN OKULU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

“TROYA MÜZESİ VE ÖREN YERİ MÜZE KİTİ” TANITILDI

“TROYA MÜZESİ VE ÖREN YERİ MÜZE KİTİ” TANITILDI

KADIN KOOPERATİFLERİNE POZİTİF AYRIMCILIK

KADIN KOOPERATİFLERİNE POZİTİF AYRIMCILIK

STP 152.TOPLANTISI YAPILDI

STP 152.TOPLANTISI YAPILDI

DEVRİLEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

DEVRİLEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

GÖKÇEADA KUZUSU MACRO MARKET’TE

  • Haber :
  • Sağlıklı yapısı ile son zamanların en çok aranan et ürünleri arasında yer alan Gökçeada Kuzusu eti “Macro Center”larda yerini aldı.
    Yılın tamamını doğada özgürce dolaşarak geçiren ve en sağlıklı otlarla beslenen Gökçeada Kuzusu Macro Center reyonlarında ve Macro Online marketlerde yerini aldı. Özel barkod numarası ile satılan tek kırmızı et olması ile dikkat çeken ada kuzusu eti Macro marketlerin yanı sıra Migros zincir marketlerinde de özel ürün olarak ilgi çekmeye devam ediyor. Endemik yapısı ile ülkemizin en bakir bölgelerinden Gökçeada’da serbest dolaşan kuzuların eti, bu özellikleri ile az yağlı olmasının yanı sıra, aynı zamanda adanın organik otları ile beslenmeleri sebebiyle de en sağlıklı etler arasında gösteriliyor. Migros ve Macro Center zincir marketlerinde özel barkod ile satılan tek kırmızı et olan Gökçeada Kuzusu eti aynı zamanda online marketlerden de ister karkas, ister parçalı olarak temin edilebiliyor.
    TALEPLER ÇOĞALDI
    Gökçeada Kuzusu’nda geçen yıla oranla bu yıl daha çok talep olduğunu dile getiren Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doç. Dr. Ferhan Savran, “Gökçeda’nın kendine has bir takım özellikleri var, istediğiniz zaman istediğiniz hayvanı kesemiyorsunuz. Kuzularımız özel yöntemlerle toparlanıp kesiliyorlar. Gökçeada Kuzusu’na bu sene, geçen seneye oranla daha çok talep var. Adadaki toplam kuzu sayısının yüzde 30’unun kesilmesini planlıyoruz. Bu da 15-20 bin arası bir rakama tekabül ediyor” dedi. Gökçeada Kuzusu’nda coğrafi işaret başvurusunun devam ettiğine de değinen Doç. Dr. Savran, “Coğrafi işaret süreci, uzun süren bir süreç. Analizin ardından gerekli başvuruları yapıp, güvendiğimiz ürünümüzün tüm farklarını ortaya koyarak başvurumuzu yapacağız. Coğrafi işaret süreci tamamlandığında bunun avantajlarını üreticimiz adına daha çok kullanmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
    Haber Merkezi
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz