Biga ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, buzağı kayıplarının engellenmesine yönelik olarak farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, 30 Eylül- 2 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 16. Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında bin hayvancılık işletmesine bin biberon dağıtılacak. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri 16. Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında tüm üreticileri stantlarına davet etti.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, “Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve Biga Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Olarak; Buzağı kayıplarının engellenmesine yönelik olarak farkındalık oluşturmak amacıyla 1000 hayvancılık işletmemize 1000 buzağı biberonunu ücretsiz dağıtımını yapacağız. Buzağı biberonu için tek yapmanız gereken 30.05.2022 sonrası doğan bir buzağınızın pasaportunu ibraz etmektir. 

Bu kapsamda buzağı pasaportunu ibraz eden işletme sahibi üreticimize 1 adet buzağı biberonu vereceğiz. Fuar süresi 3 gün boyunca 14:30-17:30 saatleri arasında mobil toprak analiz cihazımız ile ücretsiz toprak analizi yapacağız” dedi.
  Bahar Karakurt