Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan etkilenen taksiciler için de taksimetre ücretlerine zam yapıldı. Zamlı tarife bugünden itibaren Biga'da geçerli olacak.
 
Akaryakıt maliyetleri başta olmak üzere çok sayıda gider kaleminde maliyetlerin arttığı ulaşım sektöründe zamlı tarifeler başladı. Biga'da 2023 Yılı Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nda şehiriçi minibüs ücretlerinde yeni tarife iktidar ve muhalefetin ortak oylarıyla belirlenmişti. Yapılan toplantıda şehiriçi minibüs ücretleri sivil 9 TL, öğrenci 7 TL ve Ağaköy-Biga arasında ise sivil 20 TL, öğrenci 11 TL olarak belirlenmiş ve alınan kararlar 10 Temmuz 2023 Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlamıştı.
 
Biga Şoförler Odası'ndan yapılan açıklamada taksiciler için de zamlı tarifeye bugünden itibaren geçildiği belirtildi. Yeni zamla birlikte taksimetre açılışı 30 TL, kilometre ücreti 15 TL, saat ücreti 90 TL, birim metre (100 metre) 1.50 TL, birim zamanı (1dk) 1.50 TL, 2 kilometreye kadar kısa mesafe ücreti ise 60 TL olarak belirlendi. Uzun mesafeler ve bagaj ücretleri ise pazarlığa tabii olarak değerlendirildi. 
Öte yandan Biga'da ulaşım sektöründe yeni tarifelerin Çanakkale ve köylere ulaşımda da zamlı şekilde uygulanacağı ifade edildi.
 
"MECBUR KALDIK"
 
Ekonomik şartların zorlaştığını ve ulaşım sektöründe yaşanan sıkıntıların büyüdüğünü dile getiren Biga Şoförler Odası Başkanı Sait Tanurt "Son zamanlarda tüm maliyetlerin artması ve akaryakıta gelen faiş zamlar ulaşım sektöründeki tüm üyelerimizi zorlamaya başladı. Esnaflarımız daha kötü sonuçlarla karşılaşmamak için bir an önce düzenleme yapmamış zorunlu hale geldi. Mecbur kaldık. Maalesef kötüleşen ekonomik şartlar bizi bu yöne zorluyor. Tercih ettiğimiz bir durum değil bu. Esnafımızın bir nebze de olsa rahatlaması için taksimetrelerde fiyat güncellemelerini yaptık. Bugün (19 Temmuz 2023) itibariyle yeni fiyatlar geçerli olacak. Taksicilerimiz yeni tarife listesiyle çalışmaya başladılar. Bu güncellemenin ardından Biga, Çanakkale ve köylerimize hizmet veren tüm minübüsçülerimiz olmak üzere yeni tarife ücretleriyle hizmet vereceklerdir. Esnafımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
 
Bahar Karakurt