Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın yönetiminde ve koordinasyonunda yürütülen seferberlikte hedef 10 günde yüzde 10 istihdam artışı olarak belirlendi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Vali Orhan Tavlı’nın direktifi ile yüzde 10 istihdam artışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin üzerinden fazla süre geçmeden sahaya indi. Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğinde Çanakkale en hızlı hareket eden il oldu.

 Öncelik deprem bölgesindeki işsizler
 
Çanakkale’de süren deprem fırtınası gününe denk düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği kapsamında Çanakkale’de hızla çalışmalara başlandığını kaydeden ÇTSO Başkanı Bülend Engin, “Cumhurbaşkanımızın yüzde 5 istihdam artışı direktifi, Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’nın da yüksek görev anlayışı ile Çanakkale’de 10 gün içinde yüzde 10 istihdam artışı olarak belirlendi. Ayvacık başta olmak üzere depremden etkilenen yerleşim yerlerinde işsiz olanlara iş imkanı sağlanması için Cumhurbaşkanımızın seferberlik çağrısında öncelikli davranıyoruz. ÇTSO, Sayın Çanakkale Valimiz Orhan Tavlı’nın da bu yöndeki direktifine öncelik vererek, İŞKUR ile birlikte deprem bölgesinde istihdam taramasına başladı. Grubundaki ana gemisi Türkiye’nin ilk 10 büyük sanayi kuruluşu arasında, ikinci sanayi şirketi de ilk 100 arasında yer alan, merkezi İstanbul’da ve bu iki tesisi Çanakkale’de bulunan üye kuruluşumuz İŞKUR ile köy taramalarına başladı.Öncelik deprem bölgesindeki işsizler olarak belirlendi. Kahve kahve, ev ev gezilerek, işsizleri tespit ediyorlar. Diploması ne olursa olsun işsizler bu sanayi kuruluşunda alacakları 3 aylık eğitimin ardından sertifika sahibi olacaklar. Bu süreçte de asgari ücret ödenecek ve sigortaları yapılacak. Yeme içme ve konaklamaları da bu sanayi kuruluşu tarafından sağlanacak. Sertifikalarını alan bu elamanların iş garantileri de olacak. Deprem bölgesinden istihdama kazandırılacak olan işsizlere kalacak yer, yemek de verilerek hem depreme dair yaraları sarılacak, hem de iş imkanı sağlanacak. Bu kişiler, hafta sonu köylerine servislerle götürülerek, pazartesi sabah yine servislerle fabrikaya taşınacaklar. Diğer günler ise kendilerine belirlenen misafirhanelerde kalacaklar” dedi.  

Hedef, işsiz tek bir vatandaşın kalmaması
 
Engin, deprem bölgesinde yaraları sarıldıktan sonra da işsiz tek bir vatandaşın kalmaması, istihdama kazandırılmasının hedeflendiğini kaydederek yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale’de yaşadığımız depremlerin ardından Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’nın yönetiminde sıkıntılar hızla giderilmeye başlandı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, devletimizin Çanakkale’deki en yetkili makamı olan Çanakkale Valiliği’nin direktiflerini ve planlarını uygulamaya hızla başladık. ÇTSO Yönetim Kurulu üyemizi bizzat görevlendirerek Ayvacık’ta koordinasyonda aktif rol aldık. Grubundaki ana gemisi Türkiye’nin 10 büyük sanayi kuruluşu arasında, ikinci sanayi kuruluşu da ilk 100 arasında yer alan, merkezi İstanbul’da bu iki tesisi Çanakkale’de bulunan üye kuruluşumuz deprem yardım faaliyetlerinde de hızla aksiyon alarak öncü rol oynadı. ÇTSO üyeleri ‘Çanakkale ruhu ile’ Türk milletinin dayanışma gücünü bir kez daha ortaya kolarak depremin yaralarına merhem oluyorlar. Memleketimizin geçtiği bu zor günlerde, Çanakkale özelinde ise deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde milletimiz kenetlenmeyi başarmıştır. Böyle günlerde devlet millet, millet devlet olur. Türk milletinin devletiyle olan bağı Çanakkale depreminden sonra bir kez daha ortaya çıkarak şüphe götürmeyecek derecede ispatlanmıştır. Bu yaklaşımla depremden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını birlik içinde saracağız. ÇTSO olarak hedefimiz, depremin yaraları sarıldıktan sonra da işsiz tek bir vatandaşımızın kalmaması, istihdama kazandırılmasıdır.” 
 


Kaynak: Haber Merkezi