Biga Bilim ve Sanat Merkezi ÖYG2 programı öğrencisi Semyan Güney Özoğulları Ortaokul Matematik dalında Türkiye 27. olarak yaz okulu ve ikinci aşama sınava girmeye hak kazandı.

Biga Bilim ve Sanat Merkezi ÖYG2 programı öğrencisi Semyan Güney Özoğulları, 8 dalda  14625  öğrencinin başvurduğu sınav sonucunda yapılan değerlendirmelere göre  429  öğrenci Tübitak tarafından düzenlenecek yaz okulu ve ikinci aşama sınavına katılmaya hak kazanarak Türkiye 27’ncisi oldu.

Biga ilçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından ödüllendirilen başarılı öğrenci Semyan Güney Özoğulları, öğretmenlerine ve ailesine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatlarına hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatlarında ülkeyi temsil etmelerini sağlamak amacıyla 25 Haziran 2023  tarihinde düzenlenen  31. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınav Sonuçlarına göre Biga Bilim ve Sanat Merkezi ÖYG2 programı öğrencisi Semyan Güney Özoğulları Ortaokul Matematik dalında Türkiye 27. olarak yaz okulu ve ikinci aşama sınava girmeye hak kazandı.
Biga Bilim ve Sanat Merkezi Müdür yardımcısı ve Matematik öğretmeni Zöhre Özdemir Kapancı,”Bu sene 31'incisi düzenlendi Tübitak bilim olimpiyatlarının biz Güney’le geçtiğimiz sene nisan ayında karar vermiştik sınava girmeye, ilk sınava geçen sene Mayıs ayında girdi deneme amaçlı yaklaşık 3 saat süren bir sınav 32 matematik sorusundan oluşuyor ama üniversite düzeyinin bir tık daha üstü biraz daha zor bir aşaması var, bu sene toplamda 8 dalda yapılıyor bu sınav fizik var kimya var ortaokul matematik var ortaokul bilgisayar var astrofizik ve astronomi üzerine var bu 8 dalda toplamda 429 öğrenci ilk aşamayı geçmiş, Güney matematik dalında Türkiye 27.'si oldu. Bundan sonra yaz kampına davet edilecek, Tübitak tarafından oranın öğretmenleri tarafından bir eğitime tutulacak bu eğitimden sonra bir aşama daha sınava giriyor. O aşamada Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek takımların oluşturulması için olan bir sınav. Güney isterse yurt dışında matematik temsil etmek için Türkiye takımında yer alabilecek.” İfadelerini kullandı.

Semyan Güney Özoğulları, BİLSEM yönetimi ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından belge ve hediye çekiyle ödüllendirildi. 
 
Bahar Karakurt
 


Kaynak: Biganın Sesi