Biga’da mesleki ve teknik eğitimin reel sektörün ihtiyacına göre şekillenmesini sağlayama yönelik bir adım olarak, mesleki ve teknik eğitimin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolü yapıldı.
 
Biga Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan tarafından imzalanan “Mesleki Eğitim İş birliği Protokolü” ile Biga’da eğitim-öğretim veren mesleki teknik Anadolu liseleri ile Mesleki Eğitim Merkezi’nden mezun olacak öğrencilere iş garantili istihdam sağlanması yönünde adımlar atıldı.
 
Biga’da mesleki ve teknik eğitim veren okullarda eğitim programlarını sektörle birlikte tasarlamayı ve mezunların niteliğini artırarak iş hayatına hazırlamayı amaçlayan protokol imza töreninde bir açıklama yapan Biga TSO Başkanı Şadan Doğan: “Mesleki eğitim, kalkınmanın en önemli unsurlardan biri olan yerli ve milli üretimin esasıdır. Çünkü yerli ve milli üretimi sağlayacak olan nitelikli işgücü, ancak ve ancak nitelikli eğitim sistemi ve kaliteli mesleki eğitim ile gerçekleştirilebilir. Bu yüzden üyelerimizin nitelikli insan kaynağına ulaşması için mesleki eğitimi desteklemekteyiz. Yine bu anlayıştan hareketle Milli Eğitim Bakanlığı, kaliteli ve ihtiyaca yönelik eğitim sistemini oluşturmaya ve böylelikle ülkemizin üretim gücüne güç katacak nitelikli işgücü teminini sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Yüksek istihdam oranı ile ülkemizin nitelikli işgücüne katkı sağlayan mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinin alt yapısını güçlendirmek amacıyla bu protokolü imzaladık.” dedi.
Doğan ayrıca, “Protokol çerçevesinde okullarımızın ihtiyaçları belirlenerek yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması, desteklenmesi ve temrinlik malzeme desteği sağlanacak. Diğer yandan mesleki teknik Anadolu liseleri ile Mesleki Eğitim Merkezlerindeki öğrenci sayısını artırmak ve şirketlerin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını bu kurumlardan karşılamaları için çalışmalar yapılacak” ifadelerine yer verdi.
 
Bahar Karakurt