Biga İdriskoru İbrahim Aydın İlkokulu-Ortaokulu öğrencileri 28 sayfalık bir e-dergi çıkardı. 

Öğrencilerin hazırladığı ‘Aydın Çocuk’ isimli e-dergide spordan sanata, edebiyattan teknolojiye, bulmacalardan karikatürlere kadar birçok alanda içerik yer alıyor.

Biga’nın İdriskoru köyünde İdriskoru İbrahim Aydın İlkokulu-Ortaokulu öğrencileri, röportajlardan şiirlere uzanan geniş içeriklere sahip bir e-dergi hazırladı. 24 Ağustos’ta internet ortamında yayınlanan dergide, yaklaşık 16 öğrenci görev aldı.
 
Dergi ile öğrencilerin özgüvenlerinin gelişmesi ve potansiyellerinin açığa çıkmasını amaçladıklarını söyleyen İdriskoru İbrahim Aydın İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Serhan Soğukpınar, derginin köy halkı tarafından büyük ilgi gördüğünü okullardan da olumlu tepkiler aldıklarını dile getirerek şunları söyledi, “Dergi çalışmalarına öğretmen ve öğrencilerimizle başladık.  Türkçe Öğretmenimiz Gülsüm Koşcu Deniz ve Matematik öğretmenimiz Murat Yardımcı öğrencilerimizle birlikte çalıştılar, çok destek oldular. Dergide öğrencilerimizin kültür, sanat, edebiyat, spor alanlarında yazıları var. Okuldaki 2022-2023 eğitim-öğretim yılında toplam öğrenci sayımız 320, dergide ise 7’nci sınıf öğrencilerinin oluşturduğu 16 kişilik bir ekip çalıştı.
 
Dergiyi çıkarma sürecinde katkısı olan öğrencilerimize; dergimize röportaj veren ve okulumuzdan desteklerini esirgemeyen İdriskoru köyü muhtarımız Sayın Feyzullah Şahin’e teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
 
Müdür Soğukpınar ayrıca, dergi çıkarma/yayımlama sürecinin 2023-2024 eğitim-öğretim sürecinde de devam edeceğini söyledi.

Bahar Karakurt
 


Kaynak: Biganın Sesi