Biga’da haftalardır süren soğuk hava yerini yazdan kalma bir güne bıraktı.

Biga’da haftalardır süren soğuk hava yerini yazdan kalma bir güne bıraktı. Haftalardır soğuk havayı yaşayan Biga’da kış mevsiminin ortasında yazdan kalma bir gün yaşanıyor. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve hava sıcaklığının 16 dereceyi bulmasını fırsat bilen vatandaşlar, kendini dışarı attı ama... Ülkeyi derinden sarsan afetten sonra vatandaşın yüzü de haliyle gülmüyor.  Depremin üzerinden 12 gün geçti ama bilanço giderek ağırlaşıyor.
 
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremde yaralı ve can kaybı sayısı artıyor. 
Memlekette bir yandan deprem bölgesine yardım etmek için canla başla mücadele edilirken bir yanda da ‘Biz Napıcaz’ korkusu sarmaya başladı. Yaşanan bu felaketin ardından herkes Türkiye’den geçen fay hatlarını, bu hatların nerelerden geçtiğini ve riskli bölgeleri merak etmeye başladı.
Başta Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle en çok merak edilen konuların başında fay hatlarının nerelerden geçtiği, hangi illerin riskli olduğu geliyor. Bu konuda çeşitli kaynaklardan aramalar yapan vatandaşlar bu bilgilere ulaşmaya çalışıyor. Bu konular hakkında deprem ve jeoloji uzmanları televizyonlarda bilgilendirici yayınlara katılarak vatandaşların akıllarındaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyor.
 
Vatandaş tedirgin, vatandaş, korkuyor. Biz ne zaman hazır olacağız diye merak ediyor. Biga’dan geçtiği düşünülen fay hattı da Bigalıları tedirgin ediyor. Peki Biga depreme hazır mı?