Gündem

Çanakkale Savaşları Ansiklopedisi ilk maddelerini yayınlamaya başladı

Çanakkale Savaşları Enstitüsü tarafından dijital ortamda yayına hazırlanan Çanakkale Savaşları Ansiklopedisi'nin, alanında uzman araştırmacı ve akademisyenler tarafından kaleme alınan ilk maddeleri yayınlandı.

Çanakkale Cephesi özelinde olaylar, kişiler, muharebe sahası, kullanılan teçhizat gibi birçok noktayı aydınlatacak olan Ansiklopedi'nin editörlüğünü Prof. Dr. Murat Karataş yapıyor. İşleyiş açısından birçok kurulun da ortaklaşa çalıştığı dijital yayına İngiliz araştırmacı Stephan CHAMBERS da İngiliz araştırmacılardan oluşturacağı bir ekipte destek veriyor.

Çanakkale Savaşları Ansiklopedisi, Ansiklopedi Bilim Kurulu onayına sunulmuştu. Onaylanan maddeler düzeltme aşamasından geçirilerek yayına hazır hale getirildikten sonra 10 Ağustos 2022 tarihinde erişime açıldı. Ansiklopedi'nin dijital ortamda yayınlanmış olması, devamlı güncellenmesinin önünü açacak ve alanla ilgili güncel bilgilerin sürekli girişini sağlayacaktır.

Anafartalar Zaferi'nin 107. yıl dönümüne armağan olarak okuyuculara sunulan ansiklopediye canakkalesavaslariansiklopedisi.com adresinden ulaşılabilecek.