ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Selçuk Erdoğan, 4 no’lu Meslek Komitesi Başkanı Bahar Yurt, Komite Başkan Yardımcısı Ali Polat, Komite üyeleri Ali Deniz, Hasan Uysal ve Nihat Parlak, Genel Sekreter H. Sema Sandal ile Meslek Grubu sektör temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantının öncelikli gündem konusu “Ekmek Fiyatı” oldu.
Konuyla ilgili olarak Meslek Grubu temsilcilerinin görüşlerinin alınmasından sonra Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu; “Ekmek fiyatını Meclisimiz 2016 yılında 1,25-TL. olarak onaylamış idi. Ancak daha sonra yaşanan itiraz ve mahkeme süreçlerinden dolayı bu fiyat uygulanamadı. Bizim Oda olarak üyelerimizin mağduriyetine sebep olmamız söz konusu olamaz. Komitemizin talebini Meclisimiz ile tekrar paylaşacağız.” dedi.
Odanın, Çanakkale ve Balıkesir’de faaliyet gösteren gıda üretim sektörünün rekabet gücünü ve ihracat kapasitesini arttırmak için Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yürütmekte olduğu proje hakkında bilgi veren Komite Başkanı Bahar Yurt; “Proje kapsamında ihtiyaç analizi çalışmaları tamamladı. Bakanlığımız tarafından da onaylanan ihtiyaç analizi raporlarımız doğrultusunda hazırlanan yol haritamız hazır. Bu doğrultuda önümüzdeki 6 ay içerisinde ilk olarak eğitim, danışmanlık ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmesini planlanıyoruz.” dedi.
Un ve unlu mamullerin kayıt dışı üretimi, zeytinyağında yapılan tağşiş ve kontrolsüzlük, Çanakkale’de üretilen gerçek zeytinyağının butik şişelerde tanıtımının yapılması konusunun da gündeme geldiği toplantıda, ayrıca prina tesisi için Ezine Gıda İhtisas OSB’de yer ayrılmasının talep edilmesi konusunun iletilmesine karar verildi.
Kaynak: Haber Merkezi