Biga Kaymakamlığı ve Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Biga Bisiklet Yarışı düzenlendi. TANAP projesi kapsamında hazırlanan Biga Bisiklet Yarışı ile pedallar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için çevrildi.
 
Saat 14.00'da başlayan Biga Bisiklet Yarışı, Akkayrak Köyünde başlayıp, Kırkgeçitte bitti. 10  kilometrelik güzergahta yapılan Biga Bisiklet Yarışında,Yetişkinler, 9-10 Sınıf ve 7-8 Sınıf olmak üzere 3 kategoride yarışıldı. Her kategorinin ilk 3 derecesine giren gençlere yarış bitiminde ödül verildi.
 
Yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Kaymakam Can, 19 Mayıs 1919 yüzüncü yıldönümünde milli mücadelenin yıl dönümü olması münasebetiyle Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile yıl boyunca bir takım etkinlikler yapılacak. Bizlerde ilçemizde Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ve Biga Gelişim Derneği ile beraber bisiklet yarışı organize ettik. 7.ve 8. sınıflar, 9 ve 10. sınıflar, yetişkinler olmak üzere 120 sporcu katıldı. Buradaki maksat yeni yetişen genç yeteneklerimizin aldıkları derece ile inşallah bizlerinde desteği ile en iyi yerlere gelebilmesi. Sporcu olarak yetişmelerine imkan sağlamaktır.10 kilometre bisiklet sürdük. Yorulduk ancak değdi diye düşünüyorum. Dereceye giren tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Biga belediyesinin de destek verdiği yarışta bisiklet severlerle birlikte ter döken Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Bisiklet sürmeye gönül verenlere her zaman destek vereceğiz. Dereceye giren tüm yarışmacıları tebrik ediyorum. Milli Mücadele'nin 100. yıldönümü münasebetiyle, önceki yıllara göre çok daha coşkulu etkinlikler yapılacak.” dedi
 
Yıldız erkekler ve kadınlar, genç erkekler ve kızlar, büyük erkekler ve kızlar olmak üzere üç kategoride düzenlenen yarışmada birincilere bin lira, ikincilere 500 lira ve üçüncülere 300 lira para ödülü verildi.

Yasemin Özdeş
 

Foto Galeri
GENÇLER, 19 MAYIS İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ
GENÇLER, 19 MAYIS İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ


Kaynak: Biganın Sesi