Biga Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) semineri düzenlendi.
 
Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülüklerini belirlemek amacıyla Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) semineri düzenlendi.
 
Biga TSO meclis toplantı salonunda gerçekleşen seminerde Avukat Damla Başkır,“6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun gereklilikleri, kişisel verinin ne olduğu, kimleri kapsadığı, kişisel verileri kaydetme, depolama, işleme, veri sorumlusunun yükümlülükleri, Kanun kapsamında alınacak tedbirler, VERBİS veri kayıt sistemi ve Kanun şartlarının ihlal edilmesi durumunda uygulanacak idari ve adli cezalar” konularında geniş kapsamlı bilgilendirme yaptı.
 
Kanunun Nisan 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini ve bu tarihten itibaren her gerçek ve tüzel kişinin kanunun gerekliliklerini yerine getirmesi gerektiğini belirten Başkır, “31 Aralık 2019 tarihi VERBİS sistemine kayıt için son tarih, aslında yükümlülükler Nisan 2018 tarihinden beri geçerli” dedi.
 
Başkır, özelikle veri toplama ve veri işleme yapılmadan önce aydınlatma metni hazırlanması ve açık rıza alınmasının önemine değindi.
 
Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından seminer sona erdi.
 
Mehmet Özdeş
 


Kaynak: Biganın Sesi