Nisan ayından bu yana hayatlarına evde devam eden 18 yaş altı bireyler Mayıs ayının ilk haftasında alınan karar ile haftada bir gün dışarı çıkma fırsatı yakalamışlardı. Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilen kabine toplantısında bu süre iki güne çıkarıldı. Peki 18 yaş altı çocuk ve gençler hangi günler sokağa çıkabilecek ve izin günleri ne zaman?
 
18 yaş altı sokağa çıkma izni ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından sıkça araştırma konusu olmaya devam ediyor. 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen kabine toplantısında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Bu kapsamda 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının 18'e düşürüldüğü ve iki grup halinde gerçekleştirilen izin günlerinin de bu kapsamda iki güne çıkarıldığı duyurulmuştu. Açıklamaların ardından Biga İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanarak  18 yaş altı bireylerin sokağa çıkma izin günlerini 10-12 Haziran olarak belirledi.
 
18 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA İZNİ NE ZAMAN HANGİ GÜNLER?
 
18 yaş altı bireyler Çarşamba ve Cuma günleri 14:00 ile 20:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Bulunduğumuz hafta içerisinde izin günleri 10-12 Haziran olarak belirlendi. Herhangi bir değişiklik olmazsa çocuklar ve gençler 10 Haziran Çarşamba ve 12 Haziran Cuma günleri 6 saat süre ile yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sokağa çıkabilecek.
 
MEHMET ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi