Biga İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.
 
Müftü Orhanlı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında yeryüzünde Allah'a en sevimli yerlerin camiler olduğunu söyledi.
 
Büyüklere saygı, küçüklere şefkatin en güzel aktarıldığı mekânların camiler olduğunu belirten Orhanlı, “Toplu ibadet edilen yerlere cami denir. Cami toplayan bir araya getiren birleştiren demektir. Cami müslümanların ibadet, ilim ve meşveret durağıdır.İbadet için toplanan millet, din ilmini de camide öğrenir.İslam toplumunun ayrılmaz bir parçasıdır.Rasulullah Medine'ye vardığı zaman ilk önce bir cami inşa etmiş ensar, muhacir bütün müslümanları bir çatı altında bir araya getirmiştir.İslam dini, cemiyet dinidir.Müslüman cemiyet içerisinde yaşar, gerektiğinde bir kardeşinin elinden tutar.İyilikleri emreder, kötülüklerden  alıkoyar.Camiler birlik ve beraberlik mekanlarıdır.Camide hiçbir sınıf ayrımı yoktur.Aynı safta namaz kılmanın,Allah'a rükû,secde etmenin kıyamda durmanın aynı kıbleye yönelmenin hazzını alırlar.Camiler eğitim ve öğretimin ilk tohumlarının atıldığı mekanlardır.Camiler etkin bir ilim ve kültür sahasıdır.Bireylerin irşat edildiği  bir iletişim merkezidir.Cami eğitimi çocuk ve gençlerin dini değer,tutum duygu ve davranışlar kazanmasında ayrı bir yere sahiptir.Camiler milli kültür ,milli birlik ve beraberliğimizin korunmasında yaygın ve güçlü bir eğitim kurumudur.” Dedi.
 
Din konusunda camilerin toplumu aydınlatma ve eğitim öğretim faaliyetlerinin gerçekleştiği mekanların başında geldiğini belirten Ramazan Orhanlı, bu faaliyetler hutbe vaaz, cami dersleri, yaz Kur'an kursları vasıtasıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi. Müftü Orhanlı, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Camilerimiz milli ve manevi değerlerimizin en temel yapı taşlarından biridir. Bilmediklerimizin öğrenildiği bir eğitim yuvasıdır. Büyüklere saygı, küçüklere şefkatın en güzel aktarıldığı mekânlardır. Peygamberimiz:"Yeryüzünde Allah'a en sevimli yerlerin camiler olduğunu bildirmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığımızca 1-7 Ekim tarihleri arası camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlanmaktadır. Beşikten mezara hayatın her safhasında üstün hizmet veren, görev yapan bütün meslektaşlarımızın"Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı tebrik ediyorum. Ahirete göç eden bütün hocalarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Görevi başında olan Muhterem hocalarımıza sağlık sıhhat afiyet diliyorum. Camilerimiz ve Kur'an Kurslarımızın yapım ve yaşatılmasında emeği geçen halkımıza teşekkür ediyorum.”
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi