Pırlanta ve değerli taş alırken bildiklerinizi unutun. Aldığınız değerli taş ve pırlantalar artık hayatınızda değişik bir anlam katacak. Pırlanta ve Değerli Taşları daha iyi tanımak için Biga’nın sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü  Mehmet Özdeş sizler için  Seçkin Yaşar ile özel bir söyleyişi hazırladı.
 
 
 
 
Öncelikle Seçkin Yaşar Kimdir?
 
Seçkin Yaşar, 1980 İstanbul doğumluyum. Memleketim Çanakkale-Biga, evli 3 çocuk sahibiyim, 20 yılı aşkın kuyumculuk mesleğindeyim ve işimi çok seviyorum.
 
 
 Neden bu mesleği seçtiniz?
 
 Daha küçük yaşlarda kuyumcu vitrinlerinin tertibi, düzeni ve ışıltısı hep dikkatimi çekmişti. Bir akrabamızın atölyesinde başlayan serüvenim birçok kurumsal firmada aldığım satış pazarlama eğitimleri ile mesleğimin ne kadar değerli olduğunu çok kez tecrübe ettim. Zaten değerli olan altın madenine bir de dünyanın en değerli taşı olan elmas'ta girince kuyumculuk daha da keyifli hale geldi.
 
 
 Altın size neyi ifade ediyor?
 
 Altın, toplumumuzda en belirgin olarak bir yatırım aracı hatta piyasanın en karışık zamanlarında güvenli bir liman olarak bilinir. Gelenek göreneklerimizde de büyük önemi olan hatta onsuz düğün dernek olmaz seviyesinde bulunan bir yapısı vardır. Bunun yanı sıra kadının kendini özel hissetmesi ve daha çok duyguya hitap etmesi açısında hediye olarak alınacak çanta, tekstil, elektronik ya da mutfak eşyalarının önüne geçerek daha bireysel bir hediye aracı olmuştur. Bugün evlilik teklifinde alınan bir tektaş doğum gününde alınan kolye ya da sevgililer gününde alınan bir bileklik hatta hiçbir özel gün olmaksızın tamamen size özel bir anınızda dahi alacağınız altın bir takı veya mücevher aranızdaki sevgi ve muhabbeti daha da güçlendirir. Bir açıdan da güç ve statü belirtisi olaraktan bakılmaktadır. Eski uygarlıklarda avcılar avladıkları avın dişlerini kolye yapıp kadınlarına takmaları bizlere bu gerçeğin de doğruluğunu ispat ediyor.
 
 
Altın alırken nelere dikkat edilmeli?
 
Çok hızlı gelişen ve aynı hızda da tüketen bir zamanda yaşıyoruz. Bir tüketici olarak baktığımda yaptığımız birçok alışveriş kalite ve güvene dayalı olmalı bir kağıt peçeteyi dahi kurumsal firmadan aldığımız bu çağda tabii ki dünyanın en değerli madeni olan altını ve elması da yine modelleri, tarzı kalitesi ve marka bilinci olan firmalardan tercih edilmeli. Altınbaş bu alamda sektörün öncü markası olmakla birlikte kurumsal kimliği açısından da harika bir hizmet vermektedir. Son olarak altın ekmek, su gibi temel ihtiyacımız değildir. Ancak duygu hislerimizi kuvvetlendirecek alırken de takarken de bizi mağanen mutlu edecek her açıdan bir yatırım aracıdır. Unutmayın fantezi takı olan bileklikler, yüzükler, kolyeler hatta mücevherler bir ata lirası değildir ama bir Ata YADİGÂRIDIR.
 
MEHMET ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi