Köylerinde çiftçilik yapan kadın üreticiler ziyaret edildi. Görevleri başında çalışırken günleri kutlanan kadınlara Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
 
"Kadınlarımız hayvancılıkta, sebzecilikte her yerde"
 
Çiftçi kadınların günlerinde konuşan Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, kadın eli değen tarlanın daha değerli olduğunu söyledi. Atmaca, "Biga bölgemizde çiftçilik yapan kadın üreticilerimizi ziyaret edip, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutladık. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olan kadın çiftçimizle buluştuk. Kadının tardaki önemi evdekinden daha çok, kadınlarımız olmazsa üretim olmaz. Kadınlarımız hayvancılıkta, sebzecilikte her yerde. Kadının olduğu tarlada işler daha düzenli oluyor. 15 Ekim "Dünya Kadın Çiftçiler Günü"nüz kutlu olsun. Üreten elleriniz dert görmesin " diye konuştu.
 Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilirBir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilirBir 4 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava görseli olabilir
YASEMİN ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi