Kırsal bölgelerde okul öncesi eğitim alamayan öğrencilere yönelik hazırlanan sayı çubuğu, bloklar, kuklalar, yapboz, hikaye gibi oyun ve eğitim setlerinden oluşan 'Benim Oyun Sandığım' Biga’ya bağlı Kazmalı köyünde yaşayan okul öncesi öğrenci Adem Akif MERCAN’a ulaştı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “ Benim Oyun Sandığım“ projesi kapsamında Biga Kaymakamı Erdinç DOLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN, Proje yürütücüsü Balıklıçeşme İlkokulu Müdürü Fecri TEMEL, Kozçeşme İlkokulu Müdürü İbrahim AVCI ile Balıklıçeşme Ortaokulu Müdürü Turgut PULAT öğrenciye ulaşarak 'Benim Oyun Sandığım' projesi hakkında velileri bilgilendirdi.
 
Okul öncesi eğitimi alamayan öğrenciler, hazırlanan oyun ve eğitim setiyle evlerinde ebeveynlerinin gözetiminde eğitim alacak. Yaptıkları oyun ve eğitim çalışmalarını Proje yürütücüsü Balıklıçeşme İlkokulu Müdürü Fecri TEMEL takip edecek.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN, "oyun sandığı içerisinde hazırlanan oyun ve eğitim materyalleri Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlandı. Proje ile öğrencilerimiz ebeveynleriyle birlikte erken çocukluk döneminde oyunlar oynayarak nitelikli eğitim alması ve nitelikli vakit geçirmesini hedefliyoruz. " şeklinde konuştu.
 
Yasemin özdeş
 


Kaynak: Biganın Sesi