S.S.Biga Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet SOKULLU, taşıt edindirme ve iş yeri edindirme kredi miktarlarının bir milyon TL olarak güncellendiğini belirtti.
 
Esnafların, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halkbank’tan kullandığı taşıt edinmdirme ve iş yeri edindirme kredi miktarları güncellendi.  Buna göre 500 bin TL olan kredi miktarları bir milyon TL’ye çıkarıldı.
 
S.S.Biga Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sokullu, Esnaf ve sanatkarlara yönelik uzun vadede  işyeri edindirme ile araç edindirme kredilerine, uygun ödeme koşulları ile destek verdiklerini söyledi. Buna göre, esnaflar için bir milyon TL limitli 10 yıl vadeli işyeri edindirme kredisi, araç edindirme kredileri için 7 yıl vade imkânı sunuldu.
 
Sokullu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Esnaflarımızdan gelen yoğun talepler üzerine Esnaf ve Sanatkârlarımıza kullandırmış olduğumuz %50 hazine destekli yatırım kredi limitleri yıllık % 9,5 faiz oranıyla 500.000,00.-TL’den 1.000.000,00.-TL’ye çıkarılmıştır. Esnaf ve Sanatkârlarımıza hayırlı olmasını diler emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
 
Mehmet özdeş
 


Kaynak: Biganın Sesi