Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında düzenlediği 2022 yılı "Yer Altı Suyunu Görünür Yapmak" temasına ilişkin " Resim ve Kompozisyon"  yarışmasında Biga Kampüs Koleji öğrencilerinden Sarp Efe UZ Balıkesir Bölge Üçüncüsü seçildi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Dünya Su Günü nedeniyle “Yeraltı suyunu Görünür Yapmak” konulu resim ve kompozisyon yarışması ile konunun öneminin Ortaokulu öğrencilerine benimsetilmesi ve genç nesillerin bilgi düzeyinin artırılmasına yönelik hususları sağlamak, ayrıca dereceye girecek eserlerin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün katılacağı tüm sergi ve fuarlarda sergilenerek su bilincinin öğrencilere ve vatandaşlara aktarılması amacıyla düzenlendi.
 
Bölge üçüncüsü Sarp Efe UZ’un hediyesi DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından verdi. Okul idaresi başarılarından dolayı Sarp Efe UZ’u, öğretmenlerini ve ailesini tebrik ederek; başarılarının devamını diledi.
 
Uluslararası" Dünya Su Günü" her yıl 22 Mart'ta tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır. "Dünya Su Günü" ile ilgili ilk öneri 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Kalkınma Konferansı (UNCED)'nda yapılmıştır.
 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993'te "Dünya Su Günü" kararının resmi olarak imzalanmasından sonra her yıl dünya çapında kutlanmaya başlanmıştır. Birleşmiş Milletler-Su (UN-Water) tarafından organize edilen bu kutlamalar her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilmektedir. 2022 yılı Dünya Su Günü teması "Yeraltı suyunu Görünür Yapmak" olarak belirlenmiştir.
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi