Tacettin ASLAN ve ASLAN ailesinin bağışları  ile hazırlanan Vali İlhami AKTAŞ'ın eşi Songül AKTAŞ’ında yer aldığı fidan dikim etkinliğine Biga Kaymakamı Erdinç DOLU, eşi Şenay YERLİ DOLU, Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Daire Amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte Biga Kaymakamı Erdinç Dolu,” Bugün burada 1.000 fidanımızı toprakla buluşturacağız. Geleceğe nefes olacağız. Ormanlar insanların yaşam kaynaklarından olup bizlerin de torunlarımıza geliştirerek bırakacağımız emanetlerdir. Bir ülkenin temel kaynaklarından olan ormanların korunması, fidanların çoğalması, çevremizin ağaçlandırılması çok önemlidir. Bu bilinçle hareket ederek, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı korumaktır. Bu kapsamda bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese katılım gösteren vatandaşlarımıza, kamu görevlilerine, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, ağaca, ormana, yeşile ve tabiata olan sevgimizin ve duyarlılığımızın artması temennisiyle Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını kutlarım ”dedi.
 
Konuşmasının ardından Orman Haftası ile ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Başarı Belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.
 
Daha sonra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dağıtılan 1.000 adet fidan toprakla buluştu.
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 
 


Kaynak: Biganın Sesi