Öğrencilerin yaz tatilinde daha verimli ve etkin zaman geçirebilmeleri amacıyla planlanan yaz etkinlikleri kursları başladı. Tüm kademedeki okullarda halk eğitimi merkezleri aracılığıyla açılacak yaz etkinlikleri kursularıyla öğrencilerin yeni bilgiler edinmeleri, sosyal yönden gelişmeleri ve yeteneklerinin artırılması hedefleniyor.
 
Kemer İÇDAŞ İlkokulunda gerçekleştirilen yaz spor etkinliklerinin açılış dersine İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'de katıldı. Yaz spor etkinliklerine katılan öğrencilere Beden Eğitimi Öğretmeni Nurettin GENÇ tarafından temel spor becerileri ve tenis alanlarında eğitimler verilecek.
 
RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU
Eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir etkinlik programı daha hayata geçirildi. Öğrencilerin yaz tatili sürecince daha verimli ve etkin zaman geçirebilmeleri adına Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce "Okullarda Yaz Etkinlikleri Kursu" başlatıldı.  Yurt genelinde olduğu gibi Biga ilçe genelindeki tüm kademedeki okullarda halk eğitimi merkezleri aracılığıyla uygulanacak kurslar sayesinde öğrencilerin yeni bilgiler edinmelerine, sosyal yönden gelişmeleri ve yeteneklerinin daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor.
 
SPOR ETKİNLİKLERİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen kurslarla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin hayata geçirilen kurslar sayesinde önemli kazanımlar elde edeceklerini söyledi. Bilen, okullarda öğrencilerin akran ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek grup çalışması etkinlikleri ile hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri güzel ortamların oluşturulduğunu belirterek, "Etkinliklerin yer alacağı okullarımızda öğrencilerimizin beğenecekleri renkli ve etkili birçok faaliyetlere başladık. Kurs programı kapsamında temel spor becerileri, satranç, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton gibi spor etkinlikleri öğrencilerimizin yaş gruplarına göre seçilerek birçok etkinlik bulunmaktadır.”
 
Bilen, kurslar sayesinde elde edilecek becerilerle öğrencilerin yaşam boyu kullanabilecekleri kişisel gelişimlerine yararlı olabilecek genel bilgi ve becerilerin amaçlandığını ayrıca, kurallara uyma, saygı, sabır, sevgi, empati, yardımlaşma, dayanışma, merhamet ve dürüstlük başta olmak üzere temel değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesinin de hedeflendiğini sözlerine ekledi.
 
Yasemin özdeş
 


Kaynak: Biganın Sesi