Ekim törenine buğdayların üretimini sağlayan ve çiftçiyle buluşturmak üzere CHP Biga İlçe yöneticilerine bağışlayan ve teslim eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Başkan Yardımcısı İrfan Kutluay da katılım sağlarken, Karakılçık Buğdayı hakkında katılımcılara bilgi vermişlerdi.
 
Geçtiğimiz haftalarda CHP Biga İlçe Başkanlığı’na ait sosyal medya hesaplarından, buğdayların gelişim sürecine ait fotoğraflar paylaşan CHP Biga, bu kez CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk ve beraberindeki heyet ile Elmalı Köyü’nü ziyaret etti.
 
Elmalı Köyü Muhtarı Kadri Şencan ile bir araya gelen heyet, daha önce yaptıkları ziyaretler sırasında sözünü verdikleri düğün salonu eksiklerini de muhtar Şencan’a teslim etti.
 
Düğün salonunda hatıra fotoğrafı çektiren heyet ardından ‘Yerli Karakılçık Buğdaylarının’ ekili olduğu alanı ziyaret ederek, incelemelerde bulundular.
 
Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Başkan Öztürk; "Göreve geldiğimizde söylediğimiz ilk cümle şöyleydi. Güçlü bir örgüt yaratıp, verdiğimiz sözlerin tamamını tutacak, şeffaf bir yönetim modeli sergileyeceğiz. Bugün burada verdiğimiz sözlerin bir kısmını yerini getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Buğdaylarımızı üreticiyle buluşturduktan sonra verdiğimiz söz tamamen tutmuş olacağız. Önemsediğimiz en can alıcı nokta; geçen yıl bu ürünleri ektikten sonra oldu-bittiye getirmedik.  Sosyal medya hesaplarımızdan gelişim süreçlerini kamuoyu ile paylaştık. Bugün de muhtarımıza daha önce sözünü verdiğimiz düğün salonu eksiklerini getirdik. Vatandaşlarımızla buluştuk ve ekili ürünlerimizi yerinde inceleme fırsatı yakaladık. Her zaman söylüyoruz. Çiftçilerimiz bu coğrafyanın bel kemiğidir, onları kaderlerine terk edemeyiz, etmeyeceğiz de. Elimizden gelen neyse, her zaman bir fazlasını ortaya koyacağız.  Buğdaylarımız gayet sağlıklı şekilde büyüyorlar. Bahar aylarında tüketiciyle buluşturmak üzere üreticiye teslim edeceğiz. Bu vesile ile bizden desteklerini esirgemeyen ve ürünlerimizi teminini sağlayan Çanakkale Belediye Başkanımız sevgili Ülgür Gökhan’a, Başkan yardımcısı M.İrfan Kutluay ağabeyime ve tarlasını hiç düşünmeden bize tahsis eden Alper Şen’e çok çok teşekkür ediyorum. Çiftçilerimiz için hiç düşünmeden gereken neyse yaptılar. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi