Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrası, ev hayvanı sahiplerinin İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine en geç 31 Aralık tarihine kadar müracaat ederek kedi, köpek ve gelinciklerine kimlik çıkartması gerektiği belirtildi.

Bilindiği üzere "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” 26 Şubat 2018 tarihli ve 30344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yönetmelik gereği ev hayvanı sahiplerinin, kedi, köpek ve gelinciklerine kimlik çıkartarak; doğum, ölüm, kayıp ve sahip değişikliğiyle ilgili bilgileri il ve ilçe müdürlüklerine süresi içinde bildirmesi zorunlu hale getirildi. Buna göre, ev hayvanı sahibi; kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesini sağlamak, doğum, ölüm, kayıp, sahip değişikliğiyle ilgili bilgileri bakanlığın il veya ilçe müdürlüğüne bildirmekle yükümlü tutuldu.

Konuyla ile ilgili olarak Biga ilçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Biga Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Alaeddin Şiren'i, Biga Yeşilada Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Sezai Meriç'i, Biga Yeniçiftlik Avcılık ve Atıcılık Kulübü Derneği Başkanı Metin Irak'ı ziyaret ederek üyelerine duyurulmak üzere afiş ve bilgiler verdi.

Atmaca, “Kedi ve köpek sahibi her vatandaşın sahibi oldukları kedi ve köpeklerini çip takılması marifetiyle kimliklendirmesi (tanımlatması) zorunludur. Kimliklendirme ( tanımlatma) işlemi protokol gereği Serbest Veteriner Hekimlerce yapılmaktadır” dedi.
 
Bahar Karakurt