Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.
Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı yapan Kaymakam Erdinç Dolu, “Milletlerin tarihinde çok önemli ve özel günler vardır. Bugün Bağımsızlık İnancımızı hür ve müstakil yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz Zafer Bayramının 100. Yıl dönümüdür. 30 Ağustos Türk milletinin onur ve gurur günüdür. Bizler bugün milletçe 30 ağustos Zafer Bayramını
büyük bir coşkuyla kutlarken, bu vatan için seve seve canlarını veren tüm şehitlerimizi de rahmetle minnetle şükranla anıyoruz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletinin ve ordusunu başında her türlü yokluğa ve imkânsızlığa rağmen üstelik kendisinden kat ve kat üstün ordulara karşı büyük eşsiz bir zafer elde etmiştir. Bu eşsiz zaferi tek kaynağı birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına ve özgürlüğüne olan aşkı ve inancıdır. Bizler düşen görev ecdadımızın kanlarıyla bizlere emanet ettiği bu Cumhuriyeti ve bu Vatanı daha da yüceltmek daha da büyütmektir. Hedefimiz belli. Hedefimiz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere çizdiği muasır medeniyetler seviyesine üzerine çıkmaktır. Aziz milletlimizin gayret ve çabalarıyla her geçen gün büyümekte ve güçlenmektedir. Ben bu vesileyle Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını kurtuluş savaşımızın isimsiz kahramanlarını şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Cumhuriyet meydanındaki 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü programı şiir okunması ve öğrencilerin bayrak flama geçidi ile son buldu.
Tören öncesi Kaymakam Erdinç Dolu ve Belediye Başkan Bülent Erdoğan Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Çarşı Camiinde Mevlid-i Şerif okundu.
Bahar Karakurt
 


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi