Balıkçı esnaflarından Sezai Göksu Doğan, “Bu sezondan çok umutluyuz. Bu senenin güzel bir av sezonu olmasını diliyoruz” dedi.
Denizlerdeki av yasağı nedeniyle teknelerini bir süredir kıyıya çeken balıkçılar hazırlıklarını tamamladıktan sonra 1 Eylül itibariyle ‘vira bismillah’ diyerek denize açıldı. Balıkçılar, yeni av sezonunda palamut, lüfer, istavrit ve çinekop yakalamak için ağlarını sulara bıraktı. Av sezonunun başlamasıyla birlikte Biga ilçesinde balıkçılar ve esnaf 1 Eylül itibariyle başlayan yeni av sezonundan umutlu. 
Biga’da balıkçısı esnaflarından ‘Kemer Balıkçısı Özlem’ sahibi Sezai Göksu Doğan, “Bu sezondan çok umutluyuz. Bu senenin güzel bir av sezonu olmasını diliyoruz. Palamut bol, Marmara’da hamsimiz bol, Ege’de inşallah sardalya olacak. Fiyatlar bu sene vatandaşın yüzünü güldürecek ama çok da güldürmeyebilir. Çünkü mazot fiyatlarının pahalılığından dolayı çok aşırı ucuz bir balık olmayabilir. Dükkanlarda balığın minimum satış fiyatı 50 TL olması bekleniyor. Biz esnaf arkadaşlar olarak pazarda da minimum 30 TL’den aşağısı olmaz diye düşünüyoruz. Pazar yerlerinde geçen seneye bakıldığı zaman 10 TL’ye kadar sardalya, hamsi satıldı. Tezgahlarda hamsi bizde 20-30 TL’ye satıldı. Bu sene bu fiyatlara vatandaş biraz zor bulacak. 50 TL’den aşağısı biraz zor görünüyor. Mazot fiyatları git gide artıyor. Bir tane boş köpüğün fiyatı 25 TL oldu. Bunların hepsi tekneciye eksi yazılıyor. Tekneci de balığını ucuza satmak istemiyor. İnşallah umuyoruz yine fiyatlar düşer, halkımız balığı istediği gibi tüketebilsin. 1 hafta içinde fiyatların normale düşeceğini düşünüyorum” dedi.
Bahar Karakurt


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi