Melisa bebek tedavi olabilmek için toplanması gereken parayla ilgili mücadelenin henüz çok başında. 

Melisa şu anda 11 aylık. Ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü. Diğer kardeşleri 3.5, 12 ve 14 yaşında. Melisa'nın ailesi ise 96 yılında Ağrı'dan Biga'ya gelerek yerleştiler. Babası Erhan İnal, inşaatta çalışıyor. Annesi Filiz İnal ise ev hanımı. 

SMA hastası bebek Melisa İnal, valilik onaylı düzenlenen kampanyayla birlikte tedavi parasının toplanması için destek bekliyor.
Doğuş Gazetesine özel açıklamalarda bulunan İnal ailesi: Melisa 2 aylıkken tanı SMA Tip 1 tanısı konuldu. Annesi Filiz İnal 2 aylıkken Melisa'yı yıkıyor ve o sırada başının tutmamasından şüpheleniyor. Ayağını oynatamadığını fark ettik. Güçsüzdü.Babası Erhan İnal ise; 'Çok küçük daha. Olur öyle şeyler' diyor. Ama annesi Filiz İnal ısrar edince Biga Devlet Hastanesi'ne, çocuk doktoruna götürüyorlar. Doktor muayene ettikten sonra 'hemen Çanakkale'ye götürün' diyor ve Çanakkale'ye Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne gidiyorlar. Çanakkale'de genetik testleri ve diğer tahlilleri yapıldıktan sonra 'Sonuç 3 ay sonra çıkacak' deniliyor. Fakat 15 gün sonra hastaneden arayıp, aileyi ve çocuğu hastaneye çağırıyorlar ve doktorlar Melisa'nın sma hastası olduğunu ailesiyle paylaşıyorlar. Anne tanıyı duyunca orada bayılıyor. Türünü öğrenmek ve diğer tetkikler için Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk ediliyor. Öncesinde yapılan tüm tetkik sonuçları ve testler ile birlikte Çapa Tıp Fakültesi'ne Ankara'ya gönderiliyor. O esnada aile minik Melisa'yı özel hastaneye götürüyor. 1 hafta yatış yapılıyor. Sonra Çapa Tıp Fakültesi'nde yapılan testlerin ardından Melisanın SMA Tip 1 hastası olduğu tanısı konuluyor.

DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI
Anne Filiz İnal: Çocucuğumun güçsüz olduğunun farkındaydım, zayıf doğdu. Tutunamıyordu. Doktora götürdüm, doktor yüzüstü koydu ve başını kaldıramayınca dünyam başıma yıkıldı enkazın altında kaldım sanki. Kas tahlili yapacağını söyleyince doktor nefes alamadım. Tahlilleri yapıldı. Kas tahlilleri yüksek çıktı. Genetik tahlillerinin 3 ay sonra çıkacağını söyledi. Gece gündüz dua ettik. Şüphe insanı öldürüyor. 2 hafta sonra telefon çaldı. Bizi Çanakkale'ye çağırdılar. SMA hastası olduğunu söyleyince Ahmet Alp gibi mi dedim evet denilince dünyam başıma yıkıldı.' Dedi.

Biga'da SMA hastası bir bebek daha yaşam mücadelesi veriyor. SMA Tip 1 Hastası Melisa bebeğin babası Erhan İnal, kızının tedavi olabilmesi amacı ile oluşturulan kampanyaya destek vermek isteyenleri kentin çeşitli noktalarında raket ve billboardlara asılan afişler ile umut olmaya çağırdı.
Melisa bebeğe umut olmak için TR970006701000000040359567 no'lu IBAN numarasına da bağışta bulunabilir.Destek kampanyası hakkında bilgi almak için 0546 955 81 55 no'lu numarayı arayarak Melisa'nın babası Erhan İnal'a ulaşabilir.

AHMET ALP'İN AİLESİ BÜYÜK DESTEKÇİMİZ
Melisanın kampanyasının valilik izni var. Babası Erhan İnal: 'En büyük destekçimiz Ahmet Alp'in ailesi. Bize her konuda destek oluyorlar.Süreci biliyorlar, bize umut oluyorlar. Allah onlardan razı olsun. 
Biga Belediyesi sağolsun destek oluyor. Biga Belediyesi'nden Allah razı olsun yanımızdalar. Afişler asıldı şimdi bilboardlara.' Dedi.

SANKİ BİR RÜYADAYIM
Benim yavrumun yaşama hakkı yok mu diyen anne Filiz İnal, elimizden hiçbir şey gelmiyor
Melisa'nın sesi olun lütfen. 11 aydır gecemiz gündüzümüz bir oldu. Bir gün bile içim rahat etmedi tanı konulduğundan beri sanki bir rüyadayım. Evdeki solunum cihazlarıolmadan önce geceleri ağladığında yanına gittiğimizde elimizden hiçbir şey gelmiyordu buhar makinesiyle nefesini açmaya çalışıyorduk.
Gözlerimin içine bakıyordu sanki anne ben nefes alamıyorum diyordu. Anlıyordum ben. Bu bizim başımıza geldi. Allah düşmanımın başına vermesin sesimiz olun bize yardım edin diyen anne Filiz'in sözleri yürek dağladı.

Bu ilacın bir kürünün fiyatı 2,1 milyon dolar. Bir ailenin, ZolgenSMA'yı uygulayabilmesi için yaklaşık 30 milyon lirayı bulması lazım.
 Bahar Karakurt


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi