'Hayalet Ağ Avcılığı Marmara' projesi kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz ve ekibi, Marmara Adası'ndan deniz dibinde yaklaşık 12 bin metrekare gırgır ağı ile yaklaşık 700 metre kadar uzatma ağı topladı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ÇOMÜ Rektörlüğü arasında 'Hayalet Ağ Avcılığı Marmara' projesi iş birliği protokolü kapsamında ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz koordinesinde denizleri hayalet ağlardan temizlenmeye devam ediyor. Bu yıl proje ekibi Marmara Adası'nda hayalet ağları temizlemek için çalışma gerçekleştirdi ve yaklaşık 10-12 bin metrekare gırgır ağı ile 600-700 metre kadar uzatma ağı denizin dibinden toplandı. Proje ekibi tarafından yapılan çalışmalar esnasında kaydedilen görüntülerde ise hayalet ağların deniz ekosistemine verdiği zarar sualtı kameralarıyla görüntülendi. Hayalet ağa takılan lipsoz balığı, ölmek üzereyken kurtarıldı.
ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, Marmara Adası çevresinde hayalet ağ temizleme çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi