Taraftarlarımızın yoğun ilgi gösterdiği maçta takımımızın 90 dakika boyunca mücadeleci ve savaşan oyunu büyük takdir topladı. İki takımında temkinli başladığı karşılaşmada ilk dakikalar dengede geçti. Daha sonra Bigaspor taraftarın desteğiyle oyunda kontrolü eline aldı ve Akhisar kalesini yoklamaya başladı. 29.dakikada Mehmet Yılmazın sağ kanattan getirip yaptığı ortaya Mertcan sol ayağıyla vurdu kaleciyi geçen top direkten döndü pozisyonu takip eden Alperen topu kale çizgisinin önünden kafayla Akhisar filelerine gönderdi. Bu dakikadan sonra karşılıklı ataklar sonucu değiştirmedi ve ilk yarı 1- 0 Bigaspor'un galibiyetiyle sonuçlandı. Karşılaşmanın 2.yarısında Akhisar beraberlik için yüklendi defans ve kaleci Cihangirin yerinde müdahaleleri Akhisar'a aradığı golü bulmasına imkan vermedi. Bigaspor zaman zaman kontra ataklardan pozisyonlar yaratsa da bunlardan sonuç alamadı karşılaşma 1 - 0 mavi-beyazlı temsilcimizin üstünlüğüyle sona erdi. Bigaspor Ziraat Türkiye Kupasında 2.turda mücadele etmeye hak kazandı.  

Karşılaşma sonrasında Bigaspor Başkanı İbrahim Küçük,“Biga'mızın kurtuluşunun 100. Yılında böyle bir galibiyet almaktan dolayı çok mutlu olduklarını bu galibiyeti getiren bütün futbolcular ve Teknik ekibi kutluyor ve galibiyeti Biga halkına armağan ediyoruz” dedi.

Teknik Direktör Coşkun Öz ise, “Futbolcularının sahadaki mücadelesinden son derece memnun olduğunu hepsinin verilen görevi yaptığını takımın her geçen gün daha iyi bir seviyeye geldiğini rakibin ligi daha önce başladığı için biraz daha hazır olduğunu ama Bigasporunda bu maçta daha önce yaptıkları çalışmaların meyvesini aldıklarını ifade edip takım olma olgusundan vahşetti dağa iyi oyunlarımız olacak, ama belki de günümüzde olmadığımız şanssız olduğumuz maçlarda olacaktır belki ama şunu belirtmek isterim ki bu takım hiç bir zaman mücadele etmeyi bırakmayacak futbolcularımı taraftarlarımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Biga İlyas Bayram stadında dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada temsilcimiz Bigaspor 3.lig temsilcisi Akhisar sporu 29'ncu dakikada Alperen Akar'ın golüyle 1-0 mağlup ederek tur atladı. Bigaspor müsabakadan 1-0 galip ayrılarak tur atlarken maç sonu galibiyet coşkuyla kutlandı.
Gökçe Akkoç


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi