Milli Eğitim Bakanlığı tarafından köy okullarının yaşam merkezlerine dönüştürülmesi amacıyla başlatılan "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında Biga ilçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen Kardırımbaşı Köyündeki yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Köy yaşam merkezleri projesiyle Kaldırımbaşı köyünde anaokulu açılacak olup ihtiyaçlar doğrultusunda kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülecek. Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunulacak.
Hayırsever iş insanı Mustafa Karan tarafından tadilatı üstlenilen Kaldırımbaşı Köy Yaşam Merkezinde anaokulu açılacak olup ihtiyaçlar doğrultusunda kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülecek. Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunulacak.
'Köy Yaşam Merkezi' incelemelerine Biga ilçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Kaldırımbaşı Köy Muhtarı Bünyamin Fuçucuoğlu, Hayırsever iş insanı Mustafa Karan eşlik etti.

 


Kaynak: Haber Merkezi