Bigaspor Kulüp Başkanı İbrahim Küçük, Bigaspor Kulüp tesislerinde basın ile araya gelerek hedefler yapılanlar ve yapılmak istenenlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

'Yola çıkış nedenimiz Bigalı çocuklara önem vermek'
Geçen haftalarda oynanan Ziraat Türkiye Kupası Maçında Bigaspor ve Akhisarspor maçı ile ilgili konuşan Küçük: Biga'da bir ilkti. Takımımızın kazanması bizi memnun etti. Biga'nın Kurtuluşunun 100. yılı haftasına denk gelmesi bir ayrıcalık oldu. Bigasporun her zaman altyapısına önem verdiğini vurgulayan Küçük, “Bizim şuan ki hedefimiz kendi alt yapımızdaki oyunculara şans vermek fırsat vermek olduğu için Bizim kaybetmek gibi bir korkumuz yok, bizim oyuncu kazanamamak gibi bir korkumuz var. O yüzden çok fazla oyuncu kazanmak istiyoruz” dedi.

'Tarihi bir maç oynadık'
Ziraat Türkiye Kupasında Bigaspor-Akhisarspor maçını değerlendiren Bigaspor Başkanı İbrahim Küçük; “Herkesin Bigasporun içinde olmasını temenni ediyoruz. Tarihi bir maç oynadık. Biz yönetim kurulu olarak üzerimize düşen bu ekonomik şartları göz önünde bulundurmamıza rağmen fırsatçılık yapmadık. Biga'nın düşman işgalinden Kurtuluşunun 100.yılı olması münasebetiyle çok daha farklı fiyatlara satabileceğimiz bilet ücretlerini biz sadece 1 TL yaptık. Herkesin katılım göstermesini istedik herkesin Bigaspor'un içinde olmasını istedik. Burda ekonomik anlamda yönetim kurulu olarak camiamızın ihtiyacı olmasına rağmen ama taraftara daha çok fazla ihtiyaç duyduğumuzu ön plana koymak istedik” diye konuştu.

'En büyük destekçimiz Şadan Doğan'

Bigaspora yapılan destekler için açıklamada bulunan Başkan Küçük: “Yıllardır olduğu gibi yine en büyük desteği Doğtaş grubundan almaktayız. Ticaret ve Sanayi odası başkanı Şadan Doğan'nın katkılarıyla formalarımızı yaptırdık. Her zaman sporun ve sporcunu yanında olan Doğtaş ailesine teşekkür ediyoruz. Hiç kimse bize destek olmak zorunda değil. Bu bir gönül işi. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Sporun içinde olmayı seven Bigaspor'a destek olmayı seven insanlarız. Bu insanların sayısı ne kadar artarsa Bigaspor'da o kadar rahat edecektir' dedi.

'TESİSLEŞME'
Bigaspor tesisleşme konusunun üç buçuk aydır gündeme getirildiğini ancak henüz bir gelişme yaşanmadığını vurgulayan Bigaspor Kulüp Başkanı İbrahim Küçük: “İl Spor Müdürümüzle görüştük, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile görüştük, Ak Parti ilçe Başkanı Nihat Borazan ile görüştük, Belediye Başkanımızla, Kaymakam beyle görüştük herkes üzerine düşen çabayı sarfetti, sarfediyor ama en ufak bir gelişme yok bildiğim kadarıyla en son bir ihale yapılacaktı akıbeti nedir bilmiyoruz. Ben burada bu sahanın bu tesislerin Çanakkale'nin en büyük ilçesi olan Biga'ya yakışmadığını düşünüyorum. Bunun bir an önce halledilmesini gerektiğini düşünüyorum. Burada spor yapan çocuklar, bizim çocuklarımız” şeklinde konuştu.

'Burası Bigaspor'un görünen yüzü'
Kulübün menfaatleri doğrultusunda her şeyi yapma kararı aldıklarını belirten Küçük: “Üç buçuk ay önce lokal işletmecimizle bir araya geldiğimizde Burası Bigaspor Kulübü, Burası Bigasporun görünen yüzü lokalimizin iyileştirilmesi konusunda bazı taleplerimiz oldu ama maalesef sonuç itibariye herhangi bir ilerleme kaydedemedik. Tesisimizi boşaltma adına onlarla ilgili bir karar aldık. Biz bu kulüple ilgili yapılması gereken her şeyi kulübün menfaatleri doğrultusunda yapmaya karar aldık. Lokalin işletmesini belki ilerde bu kulübün lokalini Bigaspor yönetim kurulu olarak biz işletmeyi planlıyoruz. Burda insanların daha iyi hizmet alacağı bir alan haline sosyal yaşam haline getirmekle ilgili planlarımız var.“ Dedi.

'Sadece Bigaspor değil, Biga'da spor…'
Biga'da en kısa zamanda Spor Çalıştayı'nın oluşturulmasının altını çizen Bigaspor Kulüp Başkanı İbrahim Küçük: “Sadece Bigaspor için değil Biga'da spor için neler yapmamız gerekiyorla ilgili ortak kararlar alınıp Biga'da spor için de bir şeyler yapılması gerektiğinin altı çizilmesi gerekiyor. Biz burada doğru işler yaparak Biga'daki çocuklara ne kadar çok hizmet yapabiliriz onun peşinde olmamız   gerekiyor. Biz bunu tek başımıza yapamayız hep beraber yapmamız gerekiyor çünkü Bigaspor hepimizin. Bizim değil. Biz şuan için hizmet için seçilmiş insanlarız ama Bigaspor kalıcıdır. Biga'da çok farklı organizasyonlar yapılıyor bunlar çok güzel şeyler. Bigaspor kulübü de 12 ay faaliyet gösteren Biga'yı en iyi şekilde temsil eden spor kulübüdür. Bu sadece Bigaspor olarak düşünülmemeli Biga'da spor olarak düşünülmeli. Spor kulüpleri ne kadar fazlalaşırsa topluma o kadar çok yararlı gençler yetiştiririz. Bu çalıştayın biran önce yapılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

'Hepimiz aynı geminin içindeyiz'
Son olarak Bigasporun taraftar grubu büyük destekçisi Afacanlar için konuşan Küçük: “Bigasporu yıllardır karşılıksız destekleyen Afacanlar grubuna teşekkür etmek istiyorum. Bigasporu çok güzel desteklediler biz taraftarımızla uyumlu koordineli bir şekilde hareket ediyoruz. Hepimiz aynı geminin içindeyiz.  Taraftar bu işin tadı tuzu değil, taraftar bu işin pastanın çileği” diye konuştu.
Bahar Karakurt