Biga’da Alişdede Cami tuvaletlerinde lağım farelerinin kol gezmesi ve esnaf tarafından tuvalet içinde lağım farelerinin cep telefonu ile görüntülenmesi tepki çekti. Esnaf tuvaletten gelen ağır kokulardan rahatsız olurken, vatandaşlar tuvaletle ilgili şikayetlerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) iletti.
 
Biga’da Alişdede Cami tuvaletlerinde ortaya çıkan görüntüler vatandaşların ve esnafların tepkisini çekti. Cami tuvaletlerinde her gün temizlik yapılmadığı iddia edilirken, tuvaletlerde yeterince peçete, tuvalet kağıdı ve sabun olmadığı ileri sürüldü. Esnaflar ise tuvaletten gelen kötü kokulardan rahatsız olduklarını dile getirdi. Cami tuvaletlerinde esnaf tarafından tuvalet içinde lağım fareleri cep telefonu ile görüntülendi. vatandaşlar tuvaletle ilgili şikayetlerini T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) iletti.
 
‘LAĞIM FARELERİ BİZİ TEDİRGİN EDİYOR’
 
Caminin hemen yanındaki Doruk Kırtasiye sahibi esnaf Ali Karagöz, “Alişdede Cami tuvaletleri çok bakımsız durumda, sürekli lağım fareleri çıkıyor. Çeşmeler zamanlı zamansız bozuluyor ve tamir edilmiyor, sık sık elektrik kesiliyor. Tuvalette hijyen sıfır derecede. Tuvalet kağıdı, sabun, kolonya bulunmuyor çoğu zaman. Dışardan gelen misafirler bu durumdan şikayetçi. Esnaf olarak bizlerde şikayetçiyiz. Belirli zamanlarda sokakta aşırı derecede koku oluyor, dükkanlarımıza kadar geliyor. Lağım farelerinin çıkması bizleri tedirgin ediyor, dükkanlarımıza girer korkusuyla hepimiz tedirginiz” dedi.
 
‘BU PİSLİK BİGA’YA YAKIŞMIYOR’
 
Müftülüğün buraya bakabilecek başka bir arkadaş bulamadığını ifade eden Karagöz, “Ben bu konuda birkaç defa yetkililere şikayetimi dile getirdim. CİMER üzerinden yazdım. Müftülük buraya bakacak arkadaş bulamadığından bahsediyor. Burası sadece bir kişiye mi kaldı. Biz burada bu kokuyu sürekli çekecek miyiz. Bu pislik Biga’ya yakışmıyor. Ben buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Buna bir an önce çözüm bulmalarını istiyorum. Biga’mıza her gün dışardan bir sürü misafir geliyor. Bende tuvaletin dibinde bir esnafım insanlar şikayetçiler bu hareketin Biga’ya yakışmadığını, bu pisliğin Biga’ya yakışmadığını düşünüyorum. Bu konuda sokak halkı olarak, esnaf arkadaşlar olarak rahatsızız. Öncesi Biga’mızın itibarı için çevreye verdiği kokudan dolayı hepimiz rahatsızız, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
‘BİGA’NIN BÜYÜK AYIBI’
 
Biga Alişdede Cami tuvaletlerinin bakımsız ve kokuyor olmasından dolayı rahatsızlığını belirten Bahar Lokanta Sahibi Sedat Tulnay, “Mekanımızın karşısındaki tuvaletten şikayetçiyiz, çok kötü bir görüntü, koku var. Gelen müşterilere çok ayıp oluyor oraya yollayamıyoruz. Biga için çok büyük bir ayıp. Biga’nın tam ortasında böyle bir tuvalet büyük rezillik. Biga’nın büyük ayıbı. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyoruz ama bir kişi içinde bir sürü insan mağdur, bu duruma acil bir çözüm bekliyoruz. Biga’nın en büyük camilerinden birisi burası ama böyle bir tuvaleti, içeri de çorba yapıyoruz sıcak oluyor ama korkudan kapıyı açamıyoruz. Kedi gibi yolarda lağım fareleri geziyor. Dükkanımıza girip müşterilerin görmesinden de korkuyoruz, mağdur durumdayız, çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Bahar Karakurt
 


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi