Dernekleri hakkında amaç ve faaliyetleri hakkında bilgilerini sundular.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim müdürü Erkan Bilen, Biga Dernekler Platformu başkanlarına çalışmalarında başarılar diledi.
Biga Dernekler Platformu’ndan yapılan açıklamada: Biga Dernekler Platformu olarak Biga İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen i makamında ziyaret ettik. Toplantıya Dönem Başkanı ve Biga Pomaklar Dernegi Başkanı İrfan Çınar, Biga Bahçeli köyü Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer ve Yard. Ömer Trendez, Biga Bosna Hersek Derneği Başkanı Süleyman Duran, Biga Kafkas Derneği Bak Yard. Kadir Güngör, Biga Amatör Balikcilar Derneği Başkanı Cengiz Güler ve Yard. Fatih Bilgi katılım sağladı.
İlçe Milli Egitim Müdürümüze Dernekler Platformu olarak kuruluşumuz 2017 yılından beri gerçekleştirilen projelerimizden Biga nin ihtiyacı olan Eko Turizm algısının ilk çalışmasını yaptığımızı ve bugün Biga da bir çok resmi ve özel kurumun bu çalışmayı sahiplenerek çalışmalar yürüttüğünü , bunda Dernekler Platformu olarak payımızın olması nedeniyle gurur ve iftihar ettiğimizi, ikinci projemiz Biga değerlerinin ortaya çıkarılması, üçüncü proje olarak ta Biga Dernekler Platformu dahilindeki dernek üyelerimize indirim kartı sağlanması çalışmamız olduğunu, gündemimizde olan proje ise ; Biga daki köylerimizde Çanakkale savaşlarına katılmış şehit ve gazilerimizin isimlerinin köy girişlerine bir tabelada yazılması çalışması ve bu projenin de Biga Kaymakamlığımiza teslim edildiğini, bir başka proje ise Biga ya lazım olan Eko turizm de temel teşkil edecek Biga değerlerinin destinasyonunu gösteren broşür ve kitapçık çalışması yapılmasıdır. Söz konusu BİGA ise biz şartsız ve koşulsuz olarak gönülden çalışmalara devam edeceğimizi belirttik.
Sayın Müdürümüze bizleri sabır ile dinlediği için Platformda bulunan her dernek adına ayrı ayrı teşekkürlerimizi ilettik.” Denildi.
Burcu Uçmaz