Biga Alişdede cami tuvaletleri temizlendi.
Biga Doğuş Gazetesi olarak 3 Ekim Pazartesi günü, manşette yer verdiğimiz ‘BU PİSLİK BİGA’YA YAKIŞMIYOR’ başlığıyla yaptığımız haber ses getirdi. Esnaflardan aldığımız bilgiye göre cami tuvaletlerinin bakımsız ve koku olduğunu, lağım farelerinin kol gezdiğini gündeme getirmiştik.
 
MÜFTÜLÜK DURUMA MÜDAHALE ETTİ

Bu pisliğin Biga’ya yakışmadığını ifade eden Esnaf Ali Karagöz: ‘Ben buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Buna bir an önce çözüm bulmalarını istiyorum. Biga’mıza her gün dışardan bir sürü misafir geliyor. Bende tuvaletin dibinde bir esnafım insanlar şikâyetçiler bu hareketin Biga’ya yakışmadığını, bu pisliğin Biga’ya yakışmadığını düşünüyorum.’ Demişti.
Esnaf Ali Karagöz yetkililere teşekkür ederek: Alişdede cami tuvaletleri son yaptığımız şikayetlerden dolayı rahatsızlığımızı dile getirmiştik. Bunu duyan yetkililer önlem almışlar, burada çalışan arkadaş değiştirildi. Herhangi bir sıkıntı tok şuan temiz duruyor inşallah bundan sonra böyle olur. Biga’mız için çevremiz için inşallah güzel olur diye düşünüyorum hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 
NE OLMUŞTU?
Biga’nın en büyük camilerinden Allişdede cami tuvaletleri akıl almaz görüntülere imza atmıştı. Çevre esnafının rahatsızlığını gündeme getirerek sesleri olduk.
Caminin hemen yanındaki Doruk Kırtasiye sahibi esnaf Ali Karagöz: Alişdede Cami tuvaletleri çok bakımsız durumda sürekli lağım fareleri çıkıyor. Çeşmeler zamanlı zamansız bozuluyor ve tamir edilmiyor, sık sık elektrik kesiliyor. Tuvalette hijyen sıfır derecede. Tuvalet kâğıdı, sabun, kolonya bulunmuyor çoğu zaman. Dışardan gelen misafirler bu durumdan şikâyetçi. Biz sokak esnafı olarak bizlerde şikâyetçiyiz. Belirli zamanlarda sokakta aşırı derecede koku oluyor, dükkânlarımıza kadar geliyor. Lağım farelerinin çıkması bizleri tedirgin ediyor dükkânlarımıza girer korkusuyla hepimiz tedirginiz.” İfadelerini kullanmıştı.
 
Biga Alişdede Cami tuvaletlerinin bakımsız ve kokuyor olmasından dolayı rahatsızlığını belirten Bahar Lokanta Sahibi Sedat Tulnay; ‘Mekânımızın karşısındaki tuvaletten şikâyetçiyiz, çok kötü bir görüntü, koku var. Gelen müşterilere çok ayıp oluyor oraya yollayamıyoruz. Biga için çok büyük bir ayıp. Biga’nın tam ortasında böyle bir tuvalet büyük rezillik. Biga’nın büyük ayıbı.
Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyoruz ama bir kişi içinde bir sürü insan mağdur, bu duruma acil bir çözüm bekliyoruz. Biga’nın en büyük camilerinden birisi burası ama böyle bir tuvaleti…İçerde çorba yapıyoruz sıcak oluyor ama korkudan kapıyı açamıyoruz. Kedi gibi yolarda lağım fareleri geziyor. Dükkanımıza girip müşterilerin görmesinden de korkuyoruz, mağdur durumdayız, çözüm bekliyoruz’ ifadelerine yer vermişti.
 
MÜFTÜLÜK HAREKETE GEÇTİ

Alişdede Cami tuvaletleri temizlenerek içeriye kolonya peçete konulması esnafı da rahatlattı.Biga İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın konu ile ilgilenildiği, orada bir çalışma yapıldığını ifade etmişti.
3 Ekim Pazartesi günü Biga Doğuş Gazetesi manşetinde yer alan ‘BU PİSLİK BİGA’YA YAKIŞMIYOR’ haberinden sonra müftülük harekete geçerek tuvaletlerin bakımıyla ilgilendi.
Esnaf derin bir nefes aldı. Çevre esnafından Ali karagöz ‘Herhangi bir sıkıntı tok şuan temiz duruyor inşallah bundan sonra böyle olur. Biga’mız için çevremiz için inşallah güzel olur diye düşünüyorum hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Bahar Karakurt
 


Kaynak: Biga Doğuş Gazetesi