2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında YKS sınavını kazanarak Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne kayıt yaptıran üç öğrenciye “Ödül Töreni” yapıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik ÇOMÜ Tanıtım Filmi Gösterimi,  Tarihi Alan Başkanlığı Film Gösterimi, Biga Tanıtım Filmi Gösterimi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr Ercan Sarıdoğan’ın konuşmaları ile devam eden etti.
Bu yıl Fakülteye en yüksek YKS puanı ile kesin kayıt yaptıran öğrencilere ödüllendirme sözü verilmişti. Bu etkinlik kapsamında Fakülteye en yüksek YKS Puanı ile kesin kayıt yaptıran 3 öğrenciye sponsorlar tarafından ödülleri takdim edildi.
Birinci en yüksek YKS puanı ile kayıt yaptıran Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisine bir defaya mahsus olmak üzere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı tarafından sağlanan, 10.000TL (Onbin Türk Lirası) başarı bursunu Dekan Prof. Dr. Sayın Ercan Sarıdoğan ile birlikte Vakıf Başkanı Bünyamin Tonka  verdi.
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne en yüksek 2. YKS Puanı ile kesin kayıt yaptıran Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisine Biga Ticaret Borsası tarafından verilen 1 adet LAPTOP ödülü Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent Baş  adına Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemre Pekcan tarafından verildi.
Fakülteye en yüksek 3. YKS Puanı ile kesin kayıt yaptıran Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisine Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanan 1 Adet AKILLI TELEFON ödülü Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan tarafından verildi.
Dekan Prof. Dr. Ercan Sarıdoğan, “Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Şadan Doğan’a ve  Biga Ticaret Borsası Başkanı Sayın Bülent Baş’a ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık Ve Bilimsel Araştırma Vakfı Başkanı  Sayın Bünyamin Tonka‘ya yaptıkları katkılardan dolayı Biga İİBF ailesi olarak en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Etkinliğe, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Başarır, 1. Sınıf öğrencileri ile birlikte çok sayıda akademik personel de katıldı.
Etkinlik fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 
Bahar Karakurt