Biga’da 7 yıl sonra Pekmezli ve Bahçeli köylerinde yaklaşık 90 dekar alanda tekrar üretimi yapılan Şeker Pancarı sökümü başladı.
 
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi; “ geçmiş yıllarda ilçemiz ekonomisinde önemli bir yeri bulunan şeker pancarı 7 yıl sonra Pekmezli ve Bahçeli köylerinde yaklaşık 90 dekar alanda hasadı başlamış bulunmakta. Bütün üreticilerimize hayırlı, bereketli, kazasız belasız bir sezon geçirmelerini diliyorum. Tabii ki şeker pancarı ülkemiz ekonomisi için stratejik değeri olan bir ürün.
 
Ürettiğimiz bu ürünler sofralara şeker olarak ve başka mamuller olarak geliyor. Hayvancılıkta da önemli bir ürün. Besicilerimiz de şekeri kullanıyor. Bu nedenle bu stratejik ürünü mutlak suretle yerli ve milli olarak üretmemiz gerekiyor. Ben bütün üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. ”Üreticilerimizin ilimize de çok büyük katkısı var. Üreticilerimize hayırlı ve bereketli hasatlar dileriz.” İfadelerini kullandı.
 
Bahar Karakurt