Biga’da yaşayan SMA Tip 1 hastası Melisa İnal bebek için her hafta Çarşamba günü Belediye Meydanı’nda kermes düzenleniyor.
 
Kermesin tüm geliri ile yapılacak bağışlar, Melisa bebeğin tedavi masrafları için açılan hesaba yatırılacak. Biga’da da İnal ailesi SMA hastası olan çocukları Melisa İnal’ı yaşatabilmek için mücadele veriyor. Melisa bebeğin yardım kampanyasına katkı sağlamak amacıyla ilçedeki Belediye meydanında her Çarşamba günü kermes düzenleniyor.
 
2 aylıkken Çanakkale’de SMA tanısı konulan Melisa bebek ise şu an 13 aylık. Daha sonraki tetkiklerde SMA Tip 1 olduğu öğrenilen Melisa’nın 21 kiloya erişmemesi gerekiyor. 4 çocuklu ailenin en küçüğü olan Melisa’nın tedavisi için gerekli paranın toplanması amacıyla, Biga el ele verdi. Baba İnal, şehrin çeşitli lokasyonlarından afişler asıyor, kentliler ise kermes düzenliyor. Kermeste para toplanması için yardımcı olan yapan gönüllüler, “Lütfen Melisamızı görmezden gelmeyelim. Bir sadaka bin belayı def eder.  Lütfen Melisa’ya nefes olun” şeklinde sık sık duyuru yapıyor.
 
Melisa bebeğin gönüllü ablaları Melisa için destek çağrısında bulunarak, “ Lütfen Melisamızı görmezden gelmeyelim. Bir sadaka bin belayı def eder.  Lütfen Melisa’ya nefes olun.” Dedi.
Bahar Karakurt