Biga Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği ,"Geleceğime Sahip Çıkıyorum" adlı, Su tasarrufu sağlayan proje kapsamında, Biga’da çeşitli etkinlikler düzenleyerek, suyun tasarruflu kullanılmasına dikkat çekti.
 
Biga Sakarya ilkokulunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler su tasarrufuna dikkat çeken şiirler okudular.
 
Biga Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği ilçe genelinde okulları gezerek, suyun tasarruflu kullanılması hakkında projelerini sunuyor.
Okul Müdürü Berber yaptığı açıklamada: " 31 Ekim dünya tasarruf günü kapsamında Biga Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği ve Okulumuz ortaklığında hazırladığımız farkındalık etkinliğimizde ki amacımız, öğrencilerimizde tasarruf bilincini yerleştirebilmektir, toplumun tüm kesimlerine tasarruf konusunda farkındalık mesajı vermektir. Derneğimiz ile birlikte öğrencilerimizde su tasarrufu bilincini yerleştirmek amacıyla konu hakkında kısa video çekme yarışması düzenledik. Öğrencilerimizin aktif olarak katıldıkları bu yarışma ile yüzlerce öğrencimizde ve ailemizde su tasarrufu bilinci oluşturduğumuza inanıyoruz. Okulumuzu pilot okul olarak tercih eden Biga Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Ayfer Sucuka ile Onursal Başkan Ercüment Kutlu nezdinde tüm üyelerimize, Gazikemal Mahallesi Muhtarımız Fatma Lütfiye Küçükbaşa'ya teşekkür ederim" dedi.
Dernek Başkanı Ayfer Sucuka, "Okullarımızda Sosyal sorumluluk proje ödevi ile öğrenciler,
Aile bütçesine katkı sağlıyor, Ödüllü yarışmalar ile öğrencilerimizi ve Ailemizi tasarrufa teşvik etmiş oluyoruz. Projemizdeki hedefimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sayesinde her evde uygulanmış olacak, 4 kişilik 1 aile 300lt tasarruf Yılda 3600 lt demektir,
Ortalama bir okul 600 öğrenci ile 600×3600=2.160.00 lt eder.
Bu sayede tasarrufa farkındalık kazandırmış ve gerçek anlamda tasarrufu uygulayarak, Biga ilçemize büyük katkı sağlayacaktır."dedi.
Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Ayfer Sucuka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen öncülüğünde çalışmalarının yıl boyunca, her ay 1 okul olarak, projelerine devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
Bahar Karakurt