Bigtay grubu adını duyurmaya devam ediyor.
 
Biga Tabanvay Doğa Yürüyüş Grubu(BİGTAY) ve Çanakkale Rotamız Çırpılar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü(ROÇDAK)  grubu ortak bir yürüyüş düzenledi.
 
Çan Terzialan içinden başlayan doğa yürüyüşü rehber eşliğinde orman içinden yüründü.
Bigtay grubun kurucusu Ömer Tan, Terzialan’dan başladık 17 km. 497 mt yukarı çıkarak Kazdağları’na doğru yürüdük, çember şeklinde rota başladığımız yere geri döndük orman içinden. 75 kişilik bir ekip olarak yürüdük, çok eğlendik bize çok iyi geldi. Yürüyüşlerimi sıklaştırmayı planlıyoruz. ROÇDAK grubu ile birlikte düzenledik. Adımızı da Biga’mızın doğal güzelliklerini de duyuracağız.
 
Özellikler kadınların da aramızda olmasını istediklerini vurgulayan BİGTAY Grup kurucusu Ömer Tan, “Grup Mayıs 2022’de kuruldu özellikle Kadınlarında katılımı olsun istedik.  İlk bayan katılımcı gelinim, İnsanlar grupta bayan görmek istiyor tabi. Katılım sağlamak için t şu anda talepler hep bayan katılımcılardan” ifadelerini kullandı.
 
Aile grubu BİGTAY
 
Ömer Tan başkanlığında Hasan Gür ve Arif Akdeniz  ile birlikte kurulan gruba yoğun ilgi.
 
Tan, “Ben oğlum ve gelinim dahil ailecek katılıyoruz. Ben Facebook tarafında, gelinim instagrama, oğlumda internet sitemizi hazırlıyor yapım aşamasında şuan. Daha önceleri farklı bir grupla yürüyüşlere gidiyorduk sonra kendi grubumu kurmaya karar verdim. Bende ayrılıp kendi grubumu kurmaya karar verdim. Fakat kısa sürede çok popüler olduk. Dışarıdan da gruplar bizi davet ediyor. Bizde onları çağıracağız tabiki. Hem Biga’mızın güzel doğasını onlara tanıtmış oluyoruz. “ şeklinde konuştu.
Bahar Karakurt