Biga yerel basını Biga Ticaret Borsası yeni yönetimini ziyaret etti.
Genç ve dinamik kadrosuyla yenilenen Biga Ticaret Borsası yönetimi yeni döneme hazır olduklarını vurguladı.
Başkanı Bülent Baş ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirerek gazetecilere teşekkür etti.
Ziyarette Ticaret Borsası faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Baş “ Borsamız 06 Haziran 1986 yılında kurulmuştur,
1995 yılında mevcut binasına taşınmıştır.  Zahireciler sitesi 55 dönümdür,
Kuruluştan bu güne 900 e yakın üyesi olmuş olup günümüzde 280 aktif üyeye sahiptir.
Biga merkezde; salon satışı, 14 dönüm üzerine kurulu ruhsatlı hayvan pazar, ağır tonaj kantarı, hububat laboratuvarı ile üye ve üreticilere hizmet vermektedir.
12 personeli bulunmaktadır.
Borsamız ayrıca İŞKUR Hizmet Noktası, ürün ihtisas borsası acenteliğini ve TOBB uyum arabuluculuk hizmet noktası olarakta vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.
Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında ilçemizde lider pozisyonda üyelerini organize etmiş ve istihdam seferberliğinin yayılması adına önemli çalışmalarda bulunmuştur. (borsa 3 personel istihdam etmiştir)
TOBB nefes kredisi kapsamında üyelerine 8 defa kredi olanağı sağlamış olup hatta bu krediler kapsamında 2 kez de Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinide kendi krediblitesinden kredi imkânı yaratmıştır.
En son 2014 yılında çalışmalarına başladığımız 2021 yılında faaliyete geçen Biga Ticaret Borsası Göktepe Zahireciler sitesi içinde: Yeni borsa binası, Hububat laboratuvar, Elektronik salon satış, Ağır tonajlı kantar,75 adet zahire ve yem deposu bulunmaktadır.” Dedi.
 
Bahar Karakurt