1990 yılında Bakacak barajı nedeniyle sular altında kalan Eşelek Köyü, suların çekilmesiyle birlikte yeniden açığa çıktı.
 
1990 yılında Bakacak barajının yapımıyla birlikte sular altında kalan Biga’ya bağlı Eşelek Köyü, suların çekilmesiyle birlikte yeniden açığa çıktı. Yapıların güçlü bir şekilde ayakta korunduğu gözlemlenen köy, ilgi çekici fotoğraflarla belgelendi. 32 yıl sonra yeniden açığa çıkan köyde, mezarlık, evler ve köylülerin minaresini hatıra olarak yanlarına aldığı cami de gün yüzüne çıktı. Köydeki yapıların zarar görmemiş olması dikkat çekti.
 
AÇIĞA ÇIKTI
 
Balıkesir Biga Bölgesi'nin Türk egemenliğine girmesinin ardından 1561 tarihinde kurulan Eşelek Köyü, bölgeye gelen göçebe kavimler tarafından oluşturulmuştu. Tür-Oğuz boylarına ait bir grup Yörük tarafından kurulan Biga'nın 25 kilometre uzaklığında yer alan 1990 yılında da Bakacak Barajı'nın yapımı ile sular altında kalmıştı.
 
Köy sakinleri taşındı: Hatıra olarak cami minaresini götürdü
 
Köyde yaşayan vatandaşların bir kısmı Biga’da ikamet etmeyi sürdürürken, bir bölümü de devlet tarafından Çanakkale Gökçeada'ya götürüldü. Köylülerin hatıra olarak da yanlarında cami minaresini götürdüğü biliniyor.
 
Haber Merkezi