Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul ve iseler arası ses yarışması düzenlenecek.

123 öğrencinin katıldığı ses yarışmasında, üç eleme turu yapılacak.
Biga Atatürk Kültür Merkezinde, ses yarışması için yarışmacı öğrenci ve öğretmenleri ile toplantı yapıldı.

“STANDARTIN DIŞINA ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Biga ilçe Milli Eğitim koordinatör öğretmeni Kemal Yasin Yılmaz, “Standardın dışına çıkmak istiyoruz yeteneği olan öğrencileri öne çıkartalım istedik, Bu yılı sanatla geçirelim istedik. Bu yarışma ortaokullar arası ayrı liseler arası ayrı olacak şekilde gerçekleştirilecek, ancak bu bir kereye mahsus bir yarışma olmayacak, İlk elemede iş bitmeyecek üç eleme yapacağız. Ayda bir bu yarışmayı yapacağız. Üç elemeden sonra final yarışması yapılacak” dedi.
Yılmaz, “Şu an 70 ortaokul öğrencisi 53 de lise öğrencisi başvuru yapmış bulunmakta önümüzdeki hafta Pazartesi Salı ve Çarşamba günü üç gün boyunca bu yarışmayı düzenleyeceğiz. Pazartesi günü lise salı günü ortaokullarla yapacağız, yarışma esnasında bütün yarışmacıların video kayıtlarını alacağız. Sonuçları Perşembe günü ilan edeceğiz mağduriyet oluşmasın istiyoruz. Ortaokulların jüriliğini lise öğretmenlerinden, liselerin jürisi de ortaokul müzik öğretmenlerinden oluşacak, İlk etapta, İlk turda 40 öğrenci bırakacağız, İkinci tura hak kazanan 40 öğrencimiz olacak sonraki turda yarısını eleyeceğiz. 20 Öğrenci kalacak bir sonraki final üçüncü turda ise 10 öğrenci kalacak bu üç elemeden sonra bunların tarihleri belli 19-20-21 Aralık’ta ilkini gerçekleştireceğiz, sonra karne haftasında Perşembe Cuma günü ikinci turu yapacağız. Sömestr tatilinden sonra 21 ve 22 Şubat‘ta da üçüncü turu gerçekleştireceğiz. Elemeyi yapacağız.  Üçüncü elemeyi yaptıktan sonra kalan finalistleri eğitime alacağız. Müzik öğretmenlerimizle beraber eğitim alacağız. 18 Mayıs’a kadar eğitim görecekler. Sahnedir, sestir vs gibi konularda eğitim alacaklar. 18 Mayıs’ta Biga Belediyesinin önünde profesyonel sahne kurulacak, profesyonel jürilerimiz olacak. Daha sonra ise finalde ilk üç öğrenci belirleyeceğiz, ortaokul öğrencileri arası üç finalisti 18 Mayıs‘tan önce belirleyeceğiz. 18 Mayıs’ta ise ilk üç finalisti ortaokul öğrencisini sahneye çıkartacağız.

GEZİ DÜZENLENECEK..

Elemelerden sonra gezi düzenleneceğini söyleyen Koordinatör öğretmen Kemal Yasin Yılmaz, “İlk elemeden sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi konservatuvarına bir gezi düzenleyeceğiz turu geçen arkadaşlar için ikinci elemeden sonra İstanbul Atatürk Kültür merkezi İstanbul teknik Üniversitesi konservatuarlarına bu götüreceğiz. Her turu geçtikten sonra bu tür etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.

EĞİTİM ALINACAK..

Üçüncü tur elemelerinden sonra müzik eğitimi verileceğini aktaran Yılmaz,”
Üçüncü turdan sonra ise herhangi bir gezi planımız yok üçüncü turdan sonra eğitime tabi tutulacaksınız İlk turda hepiniz serbestsiniz İkinci turda ise kura ile müzik öğretmenlerini gruplar halinde danışman belirleyeceğiz bir sonraki yarışma için öğretmen arkadaşlar sizlere yol gösterici olacak ilk turdan sonra işi daha profesyonelleştirmeye çalışacağız. 18 Mayıs’ta da finalini yaparak ilkini düzenlediğimiz bu yarışmanın sona erdireceğiz. Bir sonraki sene daha kapsamlı yapacağız daha büyük organizasyon içerisinde yapacağız” Dedi.

Bahar Karakurt