Biga Kent Konseyi 2022 yılı 2. Dönem toplantısı Biga Ticaret ve Sanayi odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı başkanlığında, Yürütme Kurulu üyeleri Sıtkı Yağan ve Ergün Erkap'ın katip üye olduğu toplantıda, Biga Kent Konseyi Çalışma grupları hakkında bilgilendirme yapıldı, hedefler bildirildi.
Biga Kent Konseyi, Biga Değerleri ve Eko Turizm çalışma gruplarınca hazırlanan taslak metin görüşüldü. Eko turizm rotası, turizm tanıtımları ve hazırlıkları, Çanakkale’nin en önemli antik kentlerinden Kuzey Troas'ın parlayan yıldızı parion antik kenti'nde yer alan Aşıklar tepesi'nin yolunun açılması, Biga'ya yeni bir orman parkı ve iki noktaya Afet sonrası önem arz edecek alanların planlara işlenmesi, kamp alanı hazırlanması toplantıya sunuldu.
Toplantıda Biga M.Y.O öğretim üyesi Emine Çetin, Murat Akyıldız ve Mustafa Dündar ile yapmış olduğu odak grup çalışması hakkında sunum gerçekleştirdi.
Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Kültür,Sanat ve Eko Turizm Komitesi gönüllü danışmanı, Çanakkale Rehberler Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu konuşmasında 'Biga Eko Turizm ile yükselecek' dedi.
 
ÜNİVERSİTE KENT KONSEYİ İŞBİRLİĞİ

Biga Kent Konseyi toplantısında Üniversite Çalışmaları maddesine geçildi.
Ç.O.M.Ü- B.İ.İ.B.F. dekanı Ercan SARIDOĞAN Üniversite ve faaliyetler, hedefler hakkında açıklamada bulundu.
Kent Konseyi toplantısı ile aynı gün içerisinde, 22 Aralık saat 13:30 da B.İ.İ.B. Fakültesinde yapılan dış paydaş toplantısına Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı ve Genel Sekreteri Erdoğan Başer katıldı.
Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı 'Üniversite'deki Akademisyenler ile işbirliğinde çalıştık ve daha geniş kapsamlı çalışmalara hazırlanıyoruz. İlçemiz için ortak hedefler belirliyoruz' dedi.
Tatlı toplantı süresince gönüllü olarak çeviride bulunan, Türk İşaret dili tercümanı Arzu Ertuğrul'a teşekkürlerini sundu.
 
Haber Merkezi