Tarım ve Orman Bakanlığı Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Biga’nın Çınardere Köyü’nde deneme ekimi yapılan 19 çeşit arpa çiftçilere tanıtıldı.
 
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Biga’ya bağlı Çınardere Köyü’nden Muhteşem İlhan’a ait arazide yapılan demonstrasyon alanında arpa tohumları toprakla buluşturularak ilk deneme ekimi yapıldı.
 
İlçe genelinde ürün çeşitliliğinin artırılması için tarlada deneme amaçlı arpa tohumu ekimi yaptıklarını ifade eden Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, üründe verim alınması takdirde ilçe genelinde ekim yapılması konusunda yayım çalışmalarının yapılacağını dile getirdi.
 
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, “İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Bakanlığımız Araştırma kuruluşlarınca geliştirilen yerli çeşitleri İlimiz şartlarında deneyerek İlçemiz ekolojik şartlarına uyum sağlayan yüksek verimli yerli çeşitlerimizi çiftçilerimize tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla yeni yerli tohumlarla yoğun demonstrasyon çalışmaları yürütüyoruz” dedi.
 
Yapılan arpa çeşit demonstrasyonu ekimleri ile ilgili olarak Atmaca şunları söyledi;
“İlçemiz Çınardere Köyümüzde üreticimiz aynı zamanda muhtarımız Muhtesem İLHAN' a ait arazide, Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü olmak üzere 2 Enstitü ile Alfa Tohumculuk ve İçdaş Tarım olmak üzere 2 özel firmaya ait 19 çeşit arpa demonstrasyon parsellerimizi üreticilerimize tanıtmak ve bilgilendirmek üzere ekiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hep birlikte takip edeceğiz.” Dedi.
 
Bahar Karakurt