2023 Milli Piyango yılbaşı özel çekiliş için heyecanlı bekleyiş başladı. Her sene olduğu gibi bu yıl da yeni yıla özel büyük ikramiye için nefesler tutuldu. 
 
Biga’da vatandaş bir yandan yılbaşı heyecanı yaşarken bir yandan da yılbaşı bileti alarak umut ediyor.

Sadece sabit bayilerin değil gezici bayilerinde çoğaldığı şu günlerde  artan ikramiye heyecanı her yeri sarmışken  umut satan milli piyango satıcısı Fikret Bıçak, “ Benim mesleğim bu severek yapıyorum bu işten ekmek yedik. Aralık ayının güzel bir tarafı var. Satışlarımız ciddi oranda artıyor. Ciromuz yükseliyor. Tezgahlarımızdaki hareketlilik katlanıyor. Uzun süredir görmediğimiz müşterilerimizi görüyoruz. Bunlar güzel şeyler. Daha önce şan oyunlarından Biga’ya kazandırdım. İnşallah bu yıl da milli piyango Biga’ya vurur” diye konuştu.
 
BÜYÜK İKRAMİYE SİZE ÇIKSA NE YAPARSINIZ?

 
Bigalı vatandaşlara sorduk, Büyük İkramiye size çıksa ne yaparsınız?
 
Vatandaş, “Önce milli piyangocunun  gözlerinden öperim.. Şaka bir yana da, hayalim çocuğumun geleceğini kurmak. Hanım rahmetli oldu. Çocuğumun geleceği için kullanırım” dedi.
 
“ÖNCE MELİSA…”

Biga’da yaşan SMA TİP1 hastası Melisa inal için bağışta bulunacağını söyleyen vatandaş, Önce melisa için kullanırım. Melisanın destek kampanyasına yardım ederim. Kalan parayı da ihtiyaç sahipleri için kullanırım.. Tabi biraz da kendime ayırırım” şeklinde konuştu.
 
“SOKAK HAYVANLARI İÇİN…”
Z kuşağından bir genç ise, Ben  çıkan paranın hepsini sokak hayvanları için bağışlarım. Hepsini dağıtırım 200 milyon gibi bir para çıkarsa  sadece sokak hayvanları için değil LÖSEV ve huzurevine bağışlarım.” Dedi.
 
“İNSANLARDAN UZAK...”

Kendi için hayal kuran bir diğer vatandaş ise, “Tinyhouse + bir tane arsa alır insandan uzak bir yerlerde yaşarım...” dedi.
 
 
Milli Piyango Online tarafından 2023 Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi büyük ikramiye tutarı açıklandı. MPİ Yılbaşı büyük ikramiyesi 200 milyon TL olarak belirlendi. Ayrıca, Milli Piyango Yılbaşı çekilişinde, dağıtılması planlanan toplam ikramiye tutarı ise 1 milyar 395 milyon 900 bin TL olacak.
 
Bahar Karakurt