Biga’ya bağlı Bozlar Köyü’nde imece usulü ile köy mezarlığı temizlendi. Yaptıkları etkinlikle diğer köylere örnek olan Bozlarlılar, hem mezarlıklarını temizlediler hem de birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını pekiştirdiler.

Bozlar Mezarlığı yağan yağmurlar sebebi ile etrafını saran otların mezarları görünmez hale getirmesi nedeniyle Bozlarlılar imece usulü temizlik çalışması yaptı. Bozlar Mezarlığı, Bozlar Muhtarı Mehmet Diken öncülüğünde köylüler tarafından çevresini saran otlardan ve dallardan temizlendi.

Bozlar Muhtarı Mehmet Diken yaptığı açıklamada, yılda bir defa imece usulü köy mezarlığını temizleme işini gelenek haline getirdiklerini belirtti. Bozlar Muhtarı Mehmet Diken; “Bu konuda köylülerimiz çok duyarlı. Mezarlığımızın temizlik çalışmasına köylülerimiz tarafından katılım çok iyi. Her yıl yapılan bu köy mezarlığı temizliği, mezarlık ziyaretlerinin daha temiz ve sağlıklı bir şekilde yapılması amacıyla yapılıyor” dedi.
Köy halkı ise birlik, beraberlik ve yardımlaşma içinde yapılan mezarlık temizleme etkinliğiyle ilgili oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. 

Bahar Karakurt