Biga’da hastanelerin muayene verileri belli oldu.
 
Sağlık Bakanlığı MHRS’den randevu alıp randevularına gitmeyenlerin sayısının artması üzerine geçtiğimiz günlerde harekete geçerek yaptırım uygulanacağını duyurdu. Randevusuna gitmeyen vatandaşlar 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak. Bu gelişme üzerine Biga’daki veriler de ortaya çıktı.
 
Biga’da 01.01.2022 – 30.12.2022 tarihleri arasında 46 bin 521 kişinin MHRS’den aldığı randevuya gitmediği belirlendi. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilerde randevu alanların yüzde 46 bin 521 kişi’nin aldıkları randevuya gitmediği görüldü. Biga’da MHRS’den açılabilen randevu sayısı 242 bin 556 iken vatandaşlar toplam 212 bin 941randevu oluşturdu. 164 bin 659 kişi aldıkları randevulara giderken 46 bin 521kişi randevularına gitmedi. Öte yandan randevusu olmayan 218 bin 946 hasta da muayene edildi.
 
RANDEVULU KADAR RANDEVUSUZ HASTA DA BAKILMIŞ!
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, randevulu olduğu kadar randevusuz hastanın da bakıldığı bildirildi.
Rakamlar üzerinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı; 2022 yılı gerçekleşen randevu doluluk oranı % 75,2 olarak verilerimize yansımış durumdadır. 266 bin 906 vatandaşımız Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden randevu oluşturup haklı sebepler doğrultusunda randevusuna gelmemiş/ gelememiştir. Randevusuna gelmeyen hasta oranımız hasta oranı % 22,3 olarak gerçekleşmiştir. MHRS üzerinden muayene randevusu alıp, muayeneye gelemeyen kişilerin kullanmayacakları randevularını, randevu iptal mekanizmaları (182 nolu telefon hattı, mobil uygulamalar ve https://www.mhrs.gov.tr/ internet adresi) üzerinden iptal etmeleri, muayene randevusu alamayan kişilerin mağduriyetlerinin engellenmesi ve bu kişilere imkân oluşturması açısından önem arz etmektedir. MHRS’den randevu alıp da gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler, randevusundan önce aynı branşta muayene olanlar, artık aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak. Uygulama başlamıştır.” İfadeleri kullanıldı.
 
Bahar Karakurt