Biga Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği tarafından suyun önemine dikkat çekmek için Fatih İlkokulu öğrencileri ile birlikte farkındalık etkinliği düzenledi.
 
Suyun boşa akmaması ve su tasarrufunun önemini anlatıldı. Her yıl binlerce litre su boşa akmaktadır. Geleceğime Sahip Çıkıyorum sloganı ile farkındalık yaratıldı.
 
Düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen de katıldı. Program sonunda fidan dikimi yapıldı. Müdür Bilen Biga Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Ayfer Sucuka'ya çiçek takdim ederek dernek üyelerine ve Okul Müdürü Ahmet Ulus'a da bu farkındalık için teşekkür etti.
 
Biga Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Ayfer Sucuka, “Sürdürülebilir bir gelecek için su kullanımına önem vermeliyiz. Su sadece ilçemizde değil ülkemiz ve dünyamızda yaşamı ifade etmektedir. Bugün susuzluktan kuraklık çeken birçok ülke halkı ölümle mücadele etmektedir, geleceğimizi kurak topraklara bırakmak istemiyorsak şimdiden önlemlerimizi almalıyız. Suyun her damlası hayat, her damlası gelecektir.” Dedi.
Gökçe Akkoç