Biga Devlet Hastanesi'nde endoskopi ve kolonoskopi ünitesini güçlendirmek ve hastaların randevu sürelerini kısaltarak işlemlerini en kısa sürede gerçekleştirebilmek için birer adet gastroskopi ve kolonoskopi skop cihazı alındı.
 
Biga Devlet Hastanesi  Başhekimi Op. Dr. Emrah Demirci, “Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğümüzün destekleriyle sağlıkta kalite standartları doğrultusunda hizmet politikamıza uygun olarak cihazlarımızı uygun koşullarda inove etmekten mutluluk duymaktayız. Bölge halkımıza ve hastanemize başvuran tüm vatandaşlarımıza sağlık getirmesini dileriz.” İfadelerine yer verdi.
 
GASTROSKOPİ NEDİR?
 
Gastroskopi yemek borusu, mide ve on iki parmak bağırsağını görerek incelenmesine olanak veren bir görüntüleme yöntemidir. Bu işlem ucunda ışık ve mikro kamera bulunan ince, yumuşak ve bükülebilen tüp şeklinde bir alet yardımıyla yapılmaktadır.
 
KOLONOSKOPİ NEDİR?
 
Kolonoskopi, bağırsak ile ilgili yakınmalar ya da bulguların incelenmesinde kolon ve rektum kanseri taramasında kullanılıyor.
Kalın bağırsağın incelenmesi amacıyla, ucunda kamera ve ışığın olduğu, bükülebilen, yaklaşık bir insan parmağı kalınlığında tıbbi bir cihaz (kolonoskop) ile makattan başlayarak yapılan muayene işlemine deniyor. Bağırsak ile ilgili yakınmalar ya da bulguların incelenmesinde kolon ve rektum kanseri taramasında kullanılıyor.
 
Bahar Karakurt