Biga Sakarya İlkokulu 1/B ve 1/F sınıfı öğrencileri yerli malı haftasında okulda kurulan stantlardan elde ettikleri gelir ile 1 adet akülü tekerlekli sandalye ve 2 adet tekerlekli sandalyeyi Biga Engelliler Derneği'ne bağışladılar.
 
Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Sakarya İlkokulu'nda yapılan "Yerli Malı Kullanalım Yardım Eli Uzatalım" projesinde, 1/B ve 1/F sınıfı öğrencileri ve velileri okulda kurulan standlarda yaptıkları satışlardan elde edilen gelir ile aldıkları 1 adet akülü tekerlekli sandalye ve 2 adet tekerlekli sandalyeyi Biga Engelliler Derneği'ne bağışladılar.
 
Törende konuşan Sakarya İlkokulu Müdürü Mustafa Berber,” Yerli malı kullanalım yardım eli uzatalım projesinin ikinci aşaması olan tekerlekli sandalye teslimini bugün burada gerçekleştiriyoruz. Şu an kendi ilkokuluma döndüm. O zamanlar yaptığımız etkinlikleri hala hatırlıyorum. Öğrencilerimiz de yaptıkları yardımı ömürlerinin sonuna kadar hatırlayacaklar. Hayatlarına buna göre yön vereceklerine inanıyorum. Proje kapsamında okulumuzda yerli malı kermesi kurduk. Kermeste cevizden meyve sebzeden zeytinyağına kadar ürünler satıldı. 16 bin lira gibi para topladık. Acaba bir tekerlekli sandalye alabilir miyiz diye yola çıktık. Velilerimizin desteği ile iki tekerlekli sandalye almak nasip oldu. Öncelikle velilerimize proje koordinatörü sınıf öğretmenlerimiz Öznur Afyonlu ve Filiz Sezgin'e teşekkür ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen'e teşekkür ediyorum. Her zaman arkamızda bize itici güç oldu. Bizi sürekli yönlendirdi. Bugün de tekerlekli sandalyelerimizi teslim ediyoruz" dedi.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen de, Bu ve buna benzer projelerin bundan sonraki süreçte de artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Bilen, "Bizi mutlu eden projeler, farkında olmak, farkındalık yaratmak her bireyin görevidir. Sakarya Okulumuzun idareci, öğretmen ve öğrencilerine velilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Daha sonra öğrenciler Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak'a tekerlekli sandalyeleri teslim etti.
Engelliler Derneğinde yapılan teslim törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Bahar Karakurt