Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde Çanakkale’de yapılacak 1290 konutun sahipleri çekilen kuralarla belirlendi.
 
Çanakkale’de TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında, Karabiga Beldesine 104 yeni konutun sahibi Noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. 
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen " Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi” kapsamında Çanakkale’de yapılacak 1290 konutun sahipleri çekilen kuralarla belirlendi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kura çekiminde TOKİ çalışmaları ile ilgili hazırlanan tanıtım filmi izlendi.
 
Tanıtım filminin izlenmesinin ardından Toplu Konut İdaresi Proje Uzmanı Hasan Hüseyin ÇELİK tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.
Yapılan konuşmalar sonrasında Şehit Ailesi kategorisinde İlk kura Vali İlhami AKTAŞ tarafından çekildi.
İlk Evim Projesi kapsamında Çanakkale’mizde yapılacak olan konutlarla vatandaşlarımızın evlerine kavuşacaklarını belirten Vali İlhami AKTAŞ, Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olması, sağlık ve huzur içerisinde güle güle oturmaları temennisinde bulundu. 

Çanakkale’de TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında, Çanakkale Merkez’de 370, Ayvacık’ta 188, Biga İlçesi ve Karabiga Beldesinde 104, Ezine’de 388, Gelibolu’da 80, Gökçeada’da 160 olmak üzere toplamda 1290 yeni konutun sahipleri Noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. 
 
Bahar Karakurt